Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 10 vienetų pomidorų pastos (slyviniai)
- šiek tiek salotų (Cezario, 1 galvutė)
- 1 sauja salotų (lapai)
- 1 vienetas svogūnų (raudonasis)
- 2 vienetai kiaušinių (virti)
- 16 vienetų ančiuvių
- 2 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Apie Nicos salotas tiek daug aprašyta, jog pasirodo kiekvienas francūzų regionas turi savo supratimą apie Nicos salotų receptą. Vieni daro su šviežiu/konservuotu tuno file, kiti su šviežiais/konservuotais ančiuviais dar kiti daro su sardinėmis ir t.t. Mums labiausiai patinka su tunu, bet kur tu čia žemėj Lietuvos to tuno gausi, o jei prekybos centre randu, tai gaila man to "šviežaus" tuno, tad šį kartą tunui į kaulus duoda ančiuviai :)
Patiekiama: 2 porcijos.
Gaminimo laikas: 20 min
Salotų padažui papildomai reikės:
* 8 šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus;
* 2 šaukštai garstyčių (nebūtinai);
* 2 šaukštai balzamiko;
* žiupsnis Provanso mišinio žolelių;
* šviežiai grūstų druskos ir pipirų;
* 2 česnako skiltelės (nebūtinai);
* 1/2 citrinos sulčių.
Daržoves suplėšyti rankomis, svogūnus supjaustyti griežinėliais, pomidorus ir kiaušinius perpjauti per pusę, sudėti viską į salotų indą, ant salotų uždėti ančiuvius ir kaparėlius. Dar būtų galima naudoti alyvuoges, tačiau šį kartą dariau be jų.
Salotų padažą paruošti vieni niekai, viską reikia sudėti ir gerai išplakti, o tuomet supilti ant salotų. Rekomenduoju patiekti su čiabatos riekele ir balta vyno taure, o tuomet Bon appetit!
INGREDIENTAI:
- 10 vienetų pomidorų pastos (slyviniai)
- šiek tiek salotų (Cezario, 1 galvutė)
- 1 sauja salotų (lapai)
- 1 vienetas svogūnų (raudonasis)
- 2 vienetai kiaušinių (virti)
- 16 vienetų ančiuvių
- 2 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Apie Nicos salotas tiek daug aprašyta, jog pasirodo kiekvienas francūzų regionas turi savo supratimą apie Nicos salotų receptą. Vieni daro su šviežiu/konservuotu tuno file, kiti su šviežiais/konservuotais ančiuviais dar kiti daro su sardinėmis ir t.t. Mums labiausiai patinka su tunu, bet kur tu čia žemėj Lietuvos to tuno gausi, o jei prekybos centre randu, tai gaila man to "šviežaus" tuno, tad šį kartą tunui į kaulus duoda ančiuviai :)
Patiekiama: 2 porcijos.
Gaminimo laikas: 20 min
Salotų padažui papildomai reikės:
* 8 šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus;
* 2 šaukštai garstyčių (nebūtinai);
* 2 šaukštai balzamiko;
* žiupsnis Provanso mišinio žolelių;
* šviežiai grūstų druskos ir pipirų;
* 2 česnako skiltelės (nebūtinai);
* 1/2 citrinos sulčių.
Daržoves suplėšyti rankomis, svogūnus supjaustyti griežinėliais, pomidorus ir kiaušinius perpjauti per pusę, sudėti viską į salotų indą, ant salotų uždėti ančiuvius ir kaparėlius. Dar būtų galima naudoti alyvuoges, tačiau šį kartą dariau be jų.
Salotų padažą paruošti vieni niekai, viską reikia sudėti ir gerai išplakti, o tuomet supilti ant salotų. Rekomenduoju patiekti su čiabatos riekele ir balta vyno taure, o tuomet Bon appetit!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą