Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių (+ 2 tryniai)
  • 820 gramų kvietinių miltų
  • 1.5 stiklinės pieno
  • 7 gramai druskos
  • 1 kilogramas sviesto
  • 5 valgomieji šaukštai grietinės
  • 20 gramų vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ant kremo dedu kapotų riešutų, razinų mirkytų brendyje, džiovintų spanguolių mirkytų citrinos sultyse.
    700 g miltų supilti ant lentos, sudėti grietinę, sutarkuotus 500 g sviesto, 1 kiaušinį, šiek tiek druskos ir kapoti tol, kol nelieka sausų miltų.
    Tešlą dėti 1-2 val. į šaldytuvą.
    Atšaldytą tešlą kočioti labai plonais 2-3 mm. papločiais ir kepti 2-4 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Kremui puodelyje užvirinti 500 g sviesto, suberti 120 g miltų ir maišant pakaitinti, kad pagelstų.
    Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir smarkiai maišant supilti į sviestą.
    Dar kiek pakaitinus nukelti nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukti masę, kol atšąla.
    Po to įmušti 2 trynius ir sukti, kol masė pasidaro puri.
    Baigiant sukti sudėti vanilinį cukrų.
    Gautu kremu pertepti torto papločius ir puošti pagal savo skonį.
    Skanaus.

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių (+ 2 tryniai)
  • 820 gramų kvietinių miltų
  • 1.5 stiklinės pieno
  • 7 gramai druskos
  • 1 kilogramas sviesto
  • 5 valgomieji šaukštai grietinės
  • 20 gramų vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ant kremo dedu kapotų riešutų, razinų mirkytų brendyje, džiovintų spanguolių mirkytų citrinos sultyse.
    700 g miltų supilti ant lentos, sudėti grietinę, sutarkuotus 500 g sviesto, 1 kiaušinį, šiek tiek druskos ir kapoti tol, kol nelieka sausų miltų.
    Tešlą dėti 1-2 val. į šaldytuvą.
    Atšaldytą tešlą kočioti labai plonais 2-3 mm. papločiais ir kepti 2-4 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Kremui puodelyje užvirinti 500 g sviesto, suberti 120 g miltų ir maišant pakaitinti, kad pagelstų.
    Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir smarkiai maišant supilti į sviestą.
    Dar kiek pakaitinus nukelti nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukti masę, kol atšąla.
    Po to įmušti 2 trynius ir sukti, kol masė pasidaro puri.
    Baigiant sukti sudėti vanilinį cukrų.
    Gautu kremu pertepti torto papločius ir puošti pagal savo skonį.
    Skanaus.

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų