Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 valgomieji šaukštai mairūnų
  • 500 gramų kiaulės faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 450 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai pieno
  • 200 mililitrų pieno (arba vanduo)
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasiruošiame įdarą. Į faršą suberiam pipirus, mairūną, žiupsnelį druskos ir įpilam 3 v.š. pieno.
    Tešlą paruošti taip pat labai paprasta, tik svarbiausia nepadauginti miltų, kad nesigautų labai kieti (mes tešlą minkėme su kombainu).
    Įmušame į dubenį kiaušinį, supilame pieną (arba vandenį) ir po truputį beriame miltus.
    Bet darant tešlą su rankomis gal net, sakyčiau, tešla gavosi geresnė.
    Kai tešla išminkyta, imame nedidelį tešlos gabaliuką ir stengiamės iškočioti kuo ploniau (ne permatomai, bet plonai), tada dedame iškočiotą blyną ant formos ir metas dėlioti faršą.
    Mėsą reikia dėti taip pat nedideliais gabaliukais, kad neišlįstų per kraštus ir gražiai tilptų į skylutę.
    Viršų užklojame kitu tešlos blynu, pakočiojame ir verdame suformuotus koldūnus pasūdytame vandenyje, kol visi iškyla į paviršių.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 valgomieji šaukštai mairūnų
  • 500 gramų kiaulės faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 450 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai pieno
  • 200 mililitrų pieno (arba vanduo)
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasiruošiame įdarą. Į faršą suberiam pipirus, mairūną, žiupsnelį druskos ir įpilam 3 v.š. pieno.
    Tešlą paruošti taip pat labai paprasta, tik svarbiausia nepadauginti miltų, kad nesigautų labai kieti (mes tešlą minkėme su kombainu).
    Įmušame į dubenį kiaušinį, supilame pieną (arba vandenį) ir po truputį beriame miltus.
    Bet darant tešlą su rankomis gal net, sakyčiau, tešla gavosi geresnė.
    Kai tešla išminkyta, imame nedidelį tešlos gabaliuką ir stengiamės iškočioti kuo ploniau (ne permatomai, bet plonai), tada dedame iškočiotą blyną ant formos ir metas dėlioti faršą.
    Mėsą reikia dėti taip pat nedideliais gabaliukais, kad neišlįstų per kraštus ir gražiai tilptų į skylutę.
    Viršų užklojame kitu tešlos blynu, pakočiojame ir verdame suformuotus koldūnus pasūdytame vandenyje, kol visi iškyla į paviršių.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų