Pirmiausia pasiruošiame įdarą. Į faršą suberiam pipirus, mairūną, žiupsnelį druskos ir įpilam 3 v.š. pieno. Tešlą paruošti taip pat labai paprasta, tik svarbiausia nepadauginti miltų, kad nesigautų labai kieti (mes tešlą minkėme su kombainu). Įmušame į dubenį kiaušinį, supilame pieną (arba vandenį) ir po truputį beriame miltus. Bet darant tešlą su rankomis gal net, sakyčiau, tešla gavosi geresnė. Kai tešla išminkyta, imame nedidelį tešlos gabaliuką ir stengiamės iškočioti kuo ploniau (ne permatomai, bet plonai), tada dedame iškočiotą blyną ant formos ir metas dėlioti faršą. Mėsą reikia dėti taip pat nedideliais gabaliukais, kad neišlįstų per kraštus ir gražiai tilptų į skylutę. Viršų užklojame kitu tešlos blynu, pakočiojame ir verdame suformuotus koldūnus pasūdytame vandenyje, kol visi iškyla į paviršių. Skanaus!
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 valgomieji šaukštai mairūnų
500 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
450 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai pieno
200 mililitrų pieno (arba vanduo)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia pasiruošiame įdarą. Į faršą suberiam pipirus, mairūną, žiupsnelį druskos ir įpilam 3 v.š. pieno. Tešlą paruošti taip pat labai paprasta, tik svarbiausia nepadauginti miltų, kad nesigautų labai kieti (mes tešlą minkėme su kombainu). Įmušame į dubenį kiaušinį, supilame pieną (arba vandenį) ir po truputį beriame miltus. Bet darant tešlą su rankomis gal net, sakyčiau, tešla gavosi geresnė. Kai tešla išminkyta, imame nedidelį tešlos gabaliuką ir stengiamės iškočioti kuo ploniau (ne permatomai, bet plonai), tada dedame iškočiotą blyną ant formos ir metas dėlioti faršą. Mėsą reikia dėti taip pat nedideliais gabaliukais, kad neišlįstų per kraštus ir gražiai tilptų į skylutę. Viršų užklojame kitu tešlos blynu, pakočiojame ir verdame suformuotus koldūnus pasūdytame vandenyje, kol visi iškyla į paviršių. Skanaus!