Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai vištiena
  • 2 vienetai kiaulienos ((koja))
  • 200 gramų lašinių ((skūrelės))
  • šiek tiek morkų
  • šiek tiek vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai
  • šiek tiek laurų lapų

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai vištiena
  • 2 vienetai kiaulienos ((koja))
  • 200 gramų lašinių ((skūrelės))
  • šiek tiek morkų
  • šiek tiek vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai
  • šiek tiek laurų lapų

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kojas gerai nuvalyti(nuskusti su peiliu) perpjauti ir pamerkti į šaltą vandenį.
  2. Vištienos ketvirčius ir skūreles(žemaitiškai) taip pat pamerkti į šaltą vandenį(2-3 val).
  3. Į puodą pilti šaltą vandenį,dėti kiaulės kojas ir užvirinti.Nupilti,nuplauti ir užpylus vandeniu virti.Kiek vėliau sudėti skūreles,vištieną ir viską virti apie 3 val.Verdant įdėti druskos, pjaustytų stambiau morkų,prieš pabaigą dėti lauro lapelių,pipirų.
  4. Išvirusią mėsą išimti iš puodo,atskirti nuo kaulo,supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  5. Nuovirą iškošti,palikti nusistoti,paskui nupilti nuo drumzlių.Supjaustytą mėsą dėti į nuovirą,ragauti druską.Užvirinti ir pilstyti į indelius.
  6. Jeigu norima lėkštutes papuošti,galima į dugną įdėti morkos,kietai virto kiaušinio,petražolės šakelę.Valgant prie šaltienos patiekti krienų.

Autorius: Zita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų