REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų morkų (sultingos)
  • 400 gramų sausainių ((trapios tešlos))
  • 120 gramų cukraus
  • 15 gramų vanilinio cukraus
  • 200 gramų sviesto
  • 150 gramų graikinių riešutų
  • 1 vienetas citrinos žievelės (tarkuota)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 0.5 arbatinio šaukštelio muskato
  • 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų morkų (sultingos)
  • 400 gramų sausainių ((trapios tešlos))
  • 120 gramų cukraus
  • 15 gramų vanilinio cukraus
  • 200 gramų sviesto
  • 150 gramų graikinių riešutų
  • 1 vienetas citrinos žievelės (tarkuota)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 0.5 arbatinio šaukštelio muskato
  • 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 18

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Morkas sutarkuoti smulkia trintuve, sumaišyti su paprastu ir vaniliniu cukrumi ir sudėti į puodą. Kurį laiką palikti, kol morkos išleis sultis.
  2. 300 g sausainių blenderio pagalba susmulkinti į trupinius. Likusius 100 g sulaužyti mažais gabaliukais. Riešutus smulkiai sukapoti (labai tinka ir migdolai).
  3. Atsiradus morkų sultims, uždengti puodą ir virti 20 min., retkarčiais pamaišant, kol tol, kol morkos suminkštės. Į virimo pabaigą įdėti sviesto ir visus prieskonius, gerai išmaišyti ir išjungti ugnį. (Jei kažkurių prieskonių nemėgstate - nenaudokite).
  4. Dubenėlyje sumaišyti sumaltus ir sulaužytus sausainius, riešutus ir po truputį dalimis sudėti morkų masę ir išmaišyti. Tinginio tešla turi būti vientisa, tiršta ir lipni. Morkinio tinginio masę susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą keletui valandų. Skanaus!

    P.S. Kad tinginys gražiau atrodytų, prieš vyniodami jo masę į maistinę plėvelę, pabarstykite ant jos sezamo arba kokoso drožlių.

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų