INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 100 gramų špinatų
- 1 valgomasis šaukštas acto
- 1 lašas vandens
- šiek tiek druskos
- 50 gramų sviesto
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 2 kilogramai midijų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Midijas gerai išplaukite, nuvalykite. Uvirinkite vandenį ir į jį sudėkite midijas, virkite 5 minutes. Midijas išimkite iš puodo ir atsargiai nupilkite 3/4 nuoviro į kitą indą, jei yra smėlio - saugoti, kad nepatektų. Nuovirą pasūdykite, papipirinkite, įpilkilte acto ir grietinės. Viską išplakite. Susmulkintą svoguną pakepinkite 25 g. sviesto
ir po to jį sudėkite į sultinį. Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir pakepinkite svieste, po to
supilkite į sultinį. Iš kriauklių išimkite mynkštymą ir sudėkite į sviestu įteptą kepimo indą. Viską užpilkite špinatų mase. Kepkite orkaitėje apie 10 minučių.
REKLAMA