1 kg kiaulienos kumpio; 3 morkos; 200 g brokolių; 200 g šparaginių pupelių; 3 česnako skiltelės; alyvuogių aliejus kepimui; 0,5 stiklinės raudono sauso vyno; malto muskato riešuto 1 arb. šaukštelis; pipirai ir druska pagal skonį; apelsininiai pipirai mėsai; akmens ir jūros druska mėsai; džiovinti bazilikai 1 šaukštas; 1 šaukštas medaus; 2 šaukštai saulėgrąžų branduolių.
Česnakus susmulkinti, morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į keptuvę, į įkaitintą aliejų. Dar dėti smulkintus brokolius bei šparagines pupeles. Uždengus keptuvą troškinti daržoves apie 15 minučių vis pamaišant. Galiausiai pabarstyti muskato riešutu, druska ir pipirais ir viską gerai išmaišyti. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir kepti įkaitintame aliejuje. Pagardinti trupučiu apelsininių pipirų, bazilikais bei akmens ir jūros druska. Į kepimo pabaigą pilti raudoną vyną ir kepti mėsą tol, kol neliks skysčio. Į gilią keptuvę dėti iškeptas daržoves, mėsą, pabarstyti saulėgrąžomis ir dėti medų. Viską gerai išmaišyti ir kepinti, kol neliks neištirpusio medaus. Troškinį galime patiekti su virtomis-keptomis bulvėmis. Skanaus P. S. Bulves pavirti stipriai pasūdytame vandenyje apie 6 minutes, o paskui kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas bazilikų (džiovinti)
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas medaus
3 vienetai morkų
1 arbatinis šaukštelis muskato (maltas)
2 valgomieji šaukštai saulėgrąžų (lukštentos)
1 kilogramas kiaulienos kumpio
šiek tiek alyvuogių aliejaus (kepimui)
0.5 stiklinės raudonojo vyno (sausas)
šiek tiek druskos
šiek tiek druskos (akmens ir jūros, mėsai)
200 gramų sparaginių pupelių
200 gramų brokolių
šiek tiek citrinpipirių (mėsai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1 kg kiaulienos kumpio; 3 morkos; 200 g brokolių; 200 g šparaginių pupelių; 3 česnako skiltelės; alyvuogių aliejus kepimui; 0,5 stiklinės raudono sauso vyno; malto muskato riešuto 1 arb. šaukštelis; pipirai ir druska pagal skonį; apelsininiai pipirai mėsai; akmens ir jūros druska mėsai; džiovinti bazilikai 1 šaukštas; 1 šaukštas medaus; 2 šaukštai saulėgrąžų branduolių.
Česnakus susmulkinti, morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į keptuvę, į įkaitintą aliejų. Dar dėti smulkintus brokolius bei šparagines pupeles. Uždengus keptuvą troškinti daržoves apie 15 minučių vis pamaišant. Galiausiai pabarstyti muskato riešutu, druska ir pipirais ir viską gerai išmaišyti. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir kepti įkaitintame aliejuje. Pagardinti trupučiu apelsininių pipirų, bazilikais bei akmens ir jūros druska. Į kepimo pabaigą pilti raudoną vyną ir kepti mėsą tol, kol neliks skysčio. Į gilią keptuvę dėti iškeptas daržoves, mėsą, pabarstyti saulėgrąžomis ir dėti medų. Viską gerai išmaišyti ir kepinti, kol neliks neištirpusio medaus. Troškinį galime patiekti su virtomis-keptomis bulvėmis. Skanaus P. S. Bulves pavirti stipriai pasūdytame vandenyje apie 6 minutes, o paskui kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus.