Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 citrinų
  • 160 gramų cukraus
  • 80 gramų sviesto
  • 230 gramų miltai
  • šiek tiek druskos
  • 300 gramų mėlinių
  • 1 kiaušinių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (konkursai)

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 citrinų
  • 160 gramų cukraus
  • 80 gramų sviesto
  • 230 gramų miltai
  • šiek tiek druskos
  • 300 gramų mėlinių
  • 1 kiaušinių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (konkursai)

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus, pusę cukraus ir druską sumaišyti. Supilti ištirpintą sviestą, įmaišyti kiaušinį ir gerai išminkyti tešlą. Suformuoti ją į rutuliuką, uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.
  2. Tuo metu galima pasidaryti mėlynių uogienę. Trečdalį mėlynių, likusį cukrų, vanilė ekstraktą ir citrinos sultis sudėti į nedidelį puodą ir pavirti apie 10 minučių. Tada leisti atvėsti ir įmaišyti likusias mėlynes.
  3. Iškočioti iš šaldytuvo išimtą tešlą ir išpjauti apskritimus, kurie būtų keletu centimetrų didesni už naudojamos formelės dugną. Sudėti išpjautus apskritimus į formeles ir suformuoti krepšelius. Sudėti į juos mėlynių uogienę, truputį užlenkti kraštelius ir kepti 180°C orkaitėje. Iškepusius, apibarstyti cukraus pudra.


    Skanaus.

Autorius: Gražina Žlibinienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų