5 valgomieji šaukštai braškių (uogienė arba sirupas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Medų sumaišome su cukrumi, jei medus sunkiai maišosi, pakaitinkite ant silpnos ugnies, lengviau maišysis. Po to įmušame kiaušinius, beriame kepimo miltelius, miltus ir išminkome. Tešlą padaliname į 7 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame, subadome šakute ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 min. Lakštai gaunasi gana ploni, tad greitai iškepa. Grietinėlę su cukrumi ir braškėmis gerai išplakame. Pertepame kiekvieną lakštą. Viršų ir šonus taip pat. Papuošiame riešutais ir džiūvėsėliais. Papuoštą paliekame šaldytuve bent 1 val. Skanaus.
Autorius: Simona
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus (pagrindams)
2 valgomieji šaukštai cukraus (pertepimui)
0.5 stiklinės medaus (1 stiklinė apie 250 ml)
2 vienetai kiaušinių
3.5 stiklinės kvietinių miltų
400 gramų grietinėlės
5 valgomieji šaukštai braškių (uogienė arba sirupas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Medų sumaišome su cukrumi, jei medus sunkiai maišosi, pakaitinkite ant silpnos ugnies, lengviau maišysis. Po to įmušame kiaušinius, beriame kepimo miltelius, miltus ir išminkome. Tešlą padaliname į 7 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame, subadome šakute ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 min. Lakštai gaunasi gana ploni, tad greitai iškepa. Grietinėlę su cukrumi ir braškėmis gerai išplakame. Pertepame kiekvieną lakštą. Viršų ir šonus taip pat. Papuošiame riešutais ir džiūvėsėliais. Papuoštą paliekame šaldytuve bent 1 val. Skanaus.