INGREDIENTAI:
- šiek tiek anyžių (maltas)
- šiek tiek cinamono
- 2 stiklinės cukraus pudros
- 1 stiklinė medaus
- 7 vienetai kiaušinių
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 80 gramų juodojo šokolado
- 230 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pusę stiklinės medaus, 5 kiaušinio trynius ir pusę stiklinės cukraus pudros ištrinti iki baltumo, po truputį įmaišyti išplaktus 5 kiaušinių baltymus, suberti miltus, anyžių, cinamoną, išmaišyti netirštą tešlą.
Kepimo skardą patepti sviestu, šaukštu išdėlioti nedideles tešlos porcijas, 15 minučių kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, atvėsinti.
2 kiaušinius ištrinti su 1 stikline cukraus pudros, pakaitinti ant silpnos ugnies, kad sutirštėtų, supilti ištirpintą 200 gramų sviesto, medų, vanilinį cukrų, gerai ištrinti iki vientiso kremo.
Pusę stiklinės cukraus pudros pakaitinti su 4 šaukštais vandens, 30 gramų sviesto ir sutarkuotu šokoladu, kol sutirštės.
Iškeptus paplotėlius horizontaliai perpjauti per pusę, puseles išskobti, pridėti kremo, suvožti, "dangtelį" aptepti šokoladiniu glajumi.
REKLAMA