Žaliuokes geriausia sūdyti arba šaldyti, bet jei sugalvojot užsimarinuoti, tai irgi tinka.
Žaliuokes švariai nuplaukite, kad neliktų smėlio. Sudėkite į puodą ir iki pusės užpilkite vandeniu. Kai užvirs, įdėkite druskos, pipirų, lauro, acto. Pavirus kelias minutes verdančias supilkite į stiklainius ir užsukite, apverskite stiklainius ir laikykite kol atšals. Atšalusias laikykite šaldytuve (gali išstovėti iki pavasario).
Autorius: Tomas
INGREDIENTAI:
5 vienetai juodųjų pipirų
1 vienetas laurų lapų
3 valgomieji šaukštai acto
1.5 litro vandens
1 kilogramas žaliuokių
1.5 valgomojo šaukšto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žaliuokes geriausia sūdyti arba šaldyti, bet jei sugalvojot užsimarinuoti, tai irgi tinka.
Žaliuokes švariai nuplaukite, kad neliktų smėlio. Sudėkite į puodą ir iki pusės užpilkite vandeniu. Kai užvirs, įdėkite druskos, pipirų, lauro, acto. Pavirus kelias minutes verdančias supilkite į stiklainius ir užsukite, apverskite stiklainius ir laikykite kol atšals. Atšalusias laikykite šaldytuve (gali išstovėti iki pavasario).