• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 640 gramų sausainių (Gaidelis, Seimo ar kt.)
  • 200 gramų sviesto
  • 400 gramų kondensuoto pieno

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papuošimui reiks:
    1 plytelės pieninio šokolado (pvz. 100 g „Tai Tau“ ar „Princas“)
    3–5 šaukštų pieno
    1 mažo maišelio žalios spalvos kokoso drožlių
    1 „Raffaello“ saldainio

    Iš A4 formato popierinės bylos (ištiesus bylą, gaunasi A4 dydžio lapas ir, aišku, išėmiau metalinį segiklį :) ) susukti kūgio formą, suklijuoti su lipnia juostele. Šią formą iškloti folijos ar sviestiniu popieriumi.

    Mažais gabaliukais susmulkinti sausainius. Ant silpniausios ugnies, uždėti didelį puodą (tokį, kad patogu būtų po to sudėjus sausainius maišyti), jame ištirpinti sviestą, supilti kondensuotą pieną, išmaišyti, suberti / išsijoti per sietelį kakavą (pagal skonį). Viską gerai išmaišyti, maišyti nuolat, kol truputį sutirštės. Išjungti ugnį. Suberti sausainius. Išmaišyti. Šią masę po šauktą dėti į formą ir vis paspausti, kad suliptų. Sudėjus viską, šį bokštą paguldyti į šaldytuvą 10-iai valandų, kad sustingtų (aš eglutę darau vakare, o kitą dieną papuošiu).

    Iš šaldytuvo išimti eglutę, nuimti nuo jos (folijos ar sviestinį) popierių.
    Į puodą, kuris turi būti įdėtas į kitą didesnį puodą su karštu vandeniu, sudėti sulaužytą gabaliukais šokoladą, supilti pieną, ir maišyti kol pasidarys vientisa masė. Šiuo šokoladu, pvz. šepetėliu ar peiliu, aptepti eglutę. „Raffaello“ saldainį truputį įmerkti į šokoladą ir prilipdyti ant eglutės viršūnės. Apibarstyti eglutę kokoso drožlėmis, galima ir kitokios spalvos kokoso drožlėmis apibarstyti, atrodys eglutė kaip su žaisliukais papuošta (aš prilipdau su peiliu).

    SKANAUS!!! :)

Autorius: Margarita

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 640 gramų sausainių (Gaidelis, Seimo ar kt.)
  • 200 gramų sviesto
  • 400 gramų kondensuoto pieno

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papuošimui reiks:
    1 plytelės pieninio šokolado (pvz. 100 g „Tai Tau“ ar „Princas“)
    3–5 šaukštų pieno
    1 mažo maišelio žalios spalvos kokoso drožlių
    1 „Raffaello“ saldainio

    Iš A4 formato popierinės bylos (ištiesus bylą, gaunasi A4 dydžio lapas ir, aišku, išėmiau metalinį segiklį :) ) susukti kūgio formą, suklijuoti su lipnia juostele. Šią formą iškloti folijos ar sviestiniu popieriumi.

    Mažais gabaliukais susmulkinti sausainius. Ant silpniausios ugnies, uždėti didelį puodą (tokį, kad patogu būtų po to sudėjus sausainius maišyti), jame ištirpinti sviestą, supilti kondensuotą pieną, išmaišyti, suberti / išsijoti per sietelį kakavą (pagal skonį). Viską gerai išmaišyti, maišyti nuolat, kol truputį sutirštės. Išjungti ugnį. Suberti sausainius. Išmaišyti. Šią masę po šauktą dėti į formą ir vis paspausti, kad suliptų. Sudėjus viską, šį bokštą paguldyti į šaldytuvą 10-iai valandų, kad sustingtų (aš eglutę darau vakare, o kitą dieną papuošiu).

    Iš šaldytuvo išimti eglutę, nuimti nuo jos (folijos ar sviestinį) popierių.
    Į puodą, kuris turi būti įdėtas į kitą didesnį puodą su karštu vandeniu, sudėti sulaužytą gabaliukais šokoladą, supilti pieną, ir maišyti kol pasidarys vientisa masė. Šiuo šokoladu, pvz. šepetėliu ar peiliu, aptepti eglutę. „Raffaello“ saldainį truputį įmerkti į šokoladą ir prilipdyti ant eglutės viršūnės. Apibarstyti eglutę kokoso drožlėmis, galima ir kitokios spalvos kokoso drožlėmis apibarstyti, atrodys eglutė kaip su žaisliukais papuošta (aš prilipdau su peiliu).

    SKANAUS!!! :)

Autorius: Margarita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų