Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Paruošiame tešlą: išlydome sviestą su medumi. Beriame pusę reikalingo cukraus kiekio ir gerai išmaišome. Įmušame kiaušinį, įberiame vanilinį cukrų bei meduolių prieskonių mišinį. Išsijojame miltus: pirmiausiai tik vieną, po to beriame nedaug likusio cukraus, vėl miltų, gerai išmaišome ir galiausiai supilame likusį cukrų. Truputį pamaišome ir tešlą dedame į konditerinį švirkštą. Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išspaudžiame sausainiukus. Sausainiukus formuojame toliau vieną nuo kito, nes kepant jie pasilydo. Kepame apie 17 min. Kad receptas išeitų puikiai, nesudėkite iškart viso cukraus - iš pradžių išmaišykite tik pusę su sviestu, po to beriant miltus truputį įpilkite ir pačiam gale, kai tešla paruošta, supilkite likusį. Taip cukrus nespės ištirpti ir sausainiams suteiks neįprasto skonio. Skanaus!
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Paruošiame tešlą: išlydome sviestą su medumi. Beriame pusę reikalingo cukraus kiekio ir gerai išmaišome. Įmušame kiaušinį, įberiame vanilinį cukrų bei meduolių prieskonių mišinį. Išsijojame miltus: pirmiausiai tik vieną, po to beriame nedaug likusio cukraus, vėl miltų, gerai išmaišome ir galiausiai supilame likusį cukrų. Truputį pamaišome ir tešlą dedame į konditerinį švirkštą. Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išspaudžiame sausainiukus. Sausainiukus formuojame toliau vieną nuo kito, nes kepant jie pasilydo. Kepame apie 17 min. Kad receptas išeitų puikiai, nesudėkite iškart viso cukraus - iš pradžių išmaišykite tik pusę su sviestu, po to beriant miltus truputį įpilkite ir pačiam gale, kai tešla paruošta, supilkite likusį. Taip cukrus nespės ištirpti ir sausainiams suteiks neįprasto skonio. Skanaus!