REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek pieno
  • šiek tiek sodos
  • šiek tiek druskos
  • 0.5 stiklinės grietinės (+ 1 šaukštas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia reikia atskirti ir padėti atskirai vieną kiaušinio baltymą (jis bus naudojamas dažymui). Tada likusius du trynius ir kiaušinio baltymą išmaišyti su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudėti 0,5 stiklinės grietinės. Paimti papildomai 1 šaukštą grietinės ir į jį įberti pusą šaukštelio sodos ir išmaišyti, sudėti į tešlą. Jei tešla gaunasi skystoka, galima įdėti dar truputį miltų. Ji turi būti pakankamai kieta. Tada įpilti pieno, kad tešla taptų tąsi ir iš jos būtų galima plėšti pailgos formos gabaliukus. Nenustebkit, jei tešla lips prie rankų, svarbu, kad būtų patogų dėti į keptuvę.
    Mano mama dar retkarčiais deda medaus ar cinamono (pagal nuotaiką:))
    Prieš pradėdami kepti, gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus. Iškepę grybukai paruduos, o per tą laiką kol keps, galite pasidaryti dažus.
    Koteliams reikės išplakto kiaušinio baltymo ir cukraus pudros (nepilnos stiklinės). viską išmaišykite ir palikite apstingti.
    Viršūnėms aš naudoju šokoladą (puikiai tinka velykiniai zuikiai:)) ir pieną. Į užvirusį pieną (labai labai nedaug) įdedu šokolado ir maišant laukiu kol ištirps ir taip pat palieku apstingti, kad būtų patogu kepti.

    Tai tiek, skanaus :)
    P.S. lauksiu komentarų, taip pat norėčiau juos patobulinti, dėl to lauksiu šeimininkių pasiūlymų :)

Autorius: Ausra

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek pieno
  • šiek tiek sodos
  • šiek tiek druskos
  • 0.5 stiklinės grietinės (+ 1 šaukštas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia reikia atskirti ir padėti atskirai vieną kiaušinio baltymą (jis bus naudojamas dažymui). Tada likusius du trynius ir kiaušinio baltymą išmaišyti su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudėti 0,5 stiklinės grietinės. Paimti papildomai 1 šaukštą grietinės ir į jį įberti pusą šaukštelio sodos ir išmaišyti, sudėti į tešlą. Jei tešla gaunasi skystoka, galima įdėti dar truputį miltų. Ji turi būti pakankamai kieta. Tada įpilti pieno, kad tešla taptų tąsi ir iš jos būtų galima plėšti pailgos formos gabaliukus. Nenustebkit, jei tešla lips prie rankų, svarbu, kad būtų patogų dėti į keptuvę.
    Mano mama dar retkarčiais deda medaus ar cinamono (pagal nuotaiką:))
    Prieš pradėdami kepti, gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus. Iškepę grybukai paruduos, o per tą laiką kol keps, galite pasidaryti dažus.
    Koteliams reikės išplakto kiaušinio baltymo ir cukraus pudros (nepilnos stiklinės). viską išmaišykite ir palikite apstingti.
    Viršūnėms aš naudoju šokoladą (puikiai tinka velykiniai zuikiai:)) ir pieną. Į užvirusį pieną (labai labai nedaug) įdedu šokolado ir maišant laukiu kol ištirps ir taip pat palieku apstingti, kad būtų patogu kepti.

    Tai tiek, skanaus :)
    P.S. lauksiu komentarų, taip pat norėčiau juos patobulinti, dėl to lauksiu šeimininkių pasiūlymų :)

Autorius: Ausra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų