Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 220 mililitrų pieno
  • 160 mililitrų miltai
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas )
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 150 gramų rikotos

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 220 mililitrų pieno
  • 160 mililitrų miltai
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas )
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 150 gramų rikotos

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Visus produktus (išskyrus rikotą) sudėkite į dubenį ir suplakite iki vientisos masės elektriniu trintuvu (tuo antgaliu, kuris paprastai yra skirtas trintoms sriuboms gaminti, vaisių tyrėms trinti).
    Jei norite saldžių blynelių, įdėkite ir 1,5 v.š. cukraus.
  2. Palikite tešlą trumpam pastovėti.
  3. Gerai įkaitinkite keptuvę. Temperatūrą sumažinkite iki vidutinės ir liekite po nepilną samtį tešlos. Paskirstykite ją po visą keptuvę ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.
  4. Jeigu blyneliai labai limpa prie keptuvės, patepkite ją servetėle, suvilgyta aliejumi.
  5. Ant iškepto blyno dėkite rikotą, formuokite vokelį, pakepinkite ant keptuvės.
  6. Apkeptą blynelį gardinkite mėgstamais pagardais.
    Aš apibarsčiau cukraus pudra ir pagardinau šaldytomis braškėmis.

Autorius: Ieva Visockytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų