INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kmynų
- šiek tiek laurų lapų
- 20 gramų druskos
- 1 kilogramas grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išplauti grybai supjaustomi ir sudedami į emaliuotą puodą. Kilogramui šviežių grybų beriama 20 g druskos ir kaitinama be vandens, retkarčiais pajudinant su visu puodu arba atsargiai pamaišant mediniu šaukštu, kad neprikibtų prie dugno. Juoduojančius grybus prieš virimą patartina pamerkti į parūgštintą ir pasūdytą vandenį.
Grybai verdami, iki puode lieka ketvirtadalis visų sulčių. Baigiant virti, jei kam patinka, galima įberti truputį kmynų, lauro lapelių, juodųjų pipirų. Po to grybai sudedami į stiklainius, šaukštu paspaudžiami, kad neliktų oro tarpų, uždengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje 40 minučių kitame verdančiame puode.
Atšaldomi, o kitą dieną pakartotinai pakaitinami dar 20 minučių, kad grybų gleivėse neliktų gyvybingų bakterijų sporų. Po to stiklainiai sandariai uždaromi.
REKLAMA