Šitas egzotiškas patiekalas puikiai tiks visiems, kurie mėgsta aštrų maistą ir netingi pastovėti prie puodų. Kario pastos galima dėti ir daugiau, jei norisi aštresnio skonio. Mėsą galima kepti orkaitėje, jei nesinori jos kepti keptuvėje. Tokiu atveju ją kepti apie 20-30 min. apie 150 C įkaitintoje orkaitėje. Galima patiekti kartu su virtais ryžiais.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 4 vienetai vištienos blauzdelių
- 400 mililitrų kokosų pieno
- 2 vienetai citrinžolių
- 1 valgomasis šaukštas kario (Raudonojo kario pasta)
- 2 skiltelės česnakų
- 0.5 vieneto aitriųjų paprikų
- 2 žiupsneliai druskos
- 1 vienetas žaliųjų citrinų (patiekiant)
- 40 gramų kalendrų (patiekiant)
- 3 vienetai svogūnų laiškų (patiekiant)
- Marinatui:
- 0.5 vieneto žaliųjų citrinų
- 0.5 vieneto aitriųjų paprikų
- 0.5 arbatinio šaukštelio malto imbiero
- 2 žiupsneliai druskos
- 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
- Kepimui:
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 1
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pamarinuoti vištienos blauzdeles su puse žaliosios citrinos sulčių, puse smulkiai kapotos aitriosios paprikos, puse a. š. imbiero, druska ir pipirais. Geriausia palikti per naktį.
- Apkepti vištieną aliejuje, kol apskrus.
- Į įkaitintą puodą lieti aliejaus. Storąją citrinžolės dalį sutraiškyti mėsos plaktuku ir įmesti į keptuvę. Įdėti kario pastos, smulkintą česnaką, aitriąją papriką ir kepti apie 1 min. Tuomet sudėti vištieną. Užpilti kokosų pienu, pasūdyti ir troškinti 40 min. ant mažos ugnies.
- Patiekalą pagardinti žaliosios citrinos sultimis, kapotomis kalendromis ir pjaustytais svogūnų laiškais.
REKLAMA