INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kmynų
- 1 valgomasis šaukštas kviečių
- šiek tiek mairūnų
- 3 vienetai svogūnų
- 800 gramų kiaulienos
- 60 gramų taukų (riebalų)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa įtrinama maltais prieskoniais su druska ir laikoma 24 val. Po to apibarstoma miltais, apkepama karštuose riebaluose keptuvėje, o vėliau — orkaitėje (palaistoma atsiradusiomis sultimis). Baigiant kepti suberiami supjaustyti svogūnai. Iškepusi mėsa supjaustoma skersai skaidulų, sudedama į pusdubenį ir užpilama padažu, kuriame kepė. Tiekiama su virtomis ar keptomis bulvėmis, šviežiomis salotomis, keptais obuoliais.
REKLAMA