REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų ananasų (marinuoti)
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 2 vienetai morkų
  • 1 vienetas paprikų (žalioji)
  • 500 gramų kiaulienos (nugarinė, arba kumpis)
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Padažui reikės:

    2/3 stiklinės pomidorų padažo
    1 šaukštas citrinos sulčių
    1 šaukštas cukraus
    trupučio čili pipiro miltelių (tinka ir šviežias, susmulkintas)

    Iš pradžių atrodo, kad sudėtingas patiekalas, bet iš tikrųjų jo gaminimas susideda iš 3 žingsnių:

    1. Akpekam daržoves
    2. Apkepam mėsą
    3. Vską sumaišom su padažu.

    O dabar smulkiau.

    Kiaulieną supjaustome plonais gabalėliais ir gerai išmušame. Išmuštus gabalėlius dar pasmulkiname, kad gautųsi 2-3 cm dydžio. Apšlakstome sojos padažu ir paliekame marinuotis. Jokių kitų prieskonių daugiau nereikia.

    Morkas supjaustome šiaudeliais, papriką - maždaug 2 cm gabaliukais, ananasą - taip pat.

    Aliejuje kepinam daržoves. Pirmiausia dedame morkas, po kokių 5 min - papriką ir galiausiai - ananaso gabaliukus. Ilgai kepinti nereikia, kad per daug nesuminkštėtų. Daržovės turėtų būti pakankamai traškios. Atidedame jas į šalį ir kepinam kiaulieną.

    Sojos padaže pamarinuotus mėsytės gabalėlius voliojame į 50/50 sumaišytus miltus su krakmolu ir dedam į keptuvę. Ant stiprios ugnies neilgai, vis pavartydami apkepinam.

    Kol kepa mėsa, pasigaminam padažą. Į 2/3 stiklinės pomidorų padažo įlašinam citrinos sulčių, dedam čili pipiro miltelių, arba smulkinto šviežio (jeigu aštriai nemėgstate, galite nedėti) bei artipilnį šaukštą cukraus. Išmaišome.

    Į keptuvę, kurioje jau baigia kepti mėsa, sudedame apkeptas daržoves, supilam padažiuką bei viską dar keletą minučių patroškiname.

    Valgome su virtais ryžiais.

    Skanaus!

Autorius: Inesa

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų ananasų (marinuoti)
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 2 vienetai morkų
  • 1 vienetas paprikų (žalioji)
  • 500 gramų kiaulienos (nugarinė, arba kumpis)
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Padažui reikės:

    2/3 stiklinės pomidorų padažo
    1 šaukštas citrinos sulčių
    1 šaukštas cukraus
    trupučio čili pipiro miltelių (tinka ir šviežias, susmulkintas)

    Iš pradžių atrodo, kad sudėtingas patiekalas, bet iš tikrųjų jo gaminimas susideda iš 3 žingsnių:

    1. Akpekam daržoves
    2. Apkepam mėsą
    3. Vską sumaišom su padažu.

    O dabar smulkiau.

    Kiaulieną supjaustome plonais gabalėliais ir gerai išmušame. Išmuštus gabalėlius dar pasmulkiname, kad gautųsi 2-3 cm dydžio. Apšlakstome sojos padažu ir paliekame marinuotis. Jokių kitų prieskonių daugiau nereikia.

    Morkas supjaustome šiaudeliais, papriką - maždaug 2 cm gabaliukais, ananasą - taip pat.

    Aliejuje kepinam daržoves. Pirmiausia dedame morkas, po kokių 5 min - papriką ir galiausiai - ananaso gabaliukus. Ilgai kepinti nereikia, kad per daug nesuminkštėtų. Daržovės turėtų būti pakankamai traškios. Atidedame jas į šalį ir kepinam kiaulieną.

    Sojos padaže pamarinuotus mėsytės gabalėlius voliojame į 50/50 sumaišytus miltus su krakmolu ir dedam į keptuvę. Ant stiprios ugnies neilgai, vis pavartydami apkepinam.

    Kol kepa mėsa, pasigaminam padažą. Į 2/3 stiklinės pomidorų padažo įlašinam citrinos sulčių, dedam čili pipiro miltelių, arba smulkinto šviežio (jeigu aštriai nemėgstate, galite nedėti) bei artipilnį šaukštą cukraus. Išmaišome.

    Į keptuvę, kurioje jau baigia kepti mėsa, sudedame apkeptas daržoves, supilam padažiuką bei viską dar keletą minučių patroškiname.

    Valgome su virtais ryžiais.

    Skanaus!

Autorius: Inesa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų