INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas bulvių
- 6 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 sauja kedro riešutų
- 1 valgomasis šaukštas medaus
- 3 valgomieji šaukštai paprikų (rūkyta, milteliai)
- šiek tiek petražolių (smulkintos)
- 700 gramų vištiena
- 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
- šiek tiek druskos
- 1 arbatinis šaukštelis kvapiųjų pipirų (šviežiai malti)
- 1 arbatinis šaukštelis peletrūno
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Viščiuką nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir įtrinti druska bei juodaisiais pipirais.
Bulves nuskusti ir supjaustyti skiltelėmis.
Marinatui sumaišyti susmulkintą česnaką, aliejų, rūkytos paprikos miltelius, kvapiuosius pipirus, citrinų sultis, medų ir SANTA MARIA peletrūną.
Pasigamintu marinatu gerai įtrinti viščiuką ir palikti 1 val. pasimarinuoti.
Patepti kepimo indą aliejumi, sudėti bulves, viščiuką, užpilti 50 ml karšto vandens, uždengti folija ir kepti 1 valandą 15 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Po to nuimti foliją ir kepti dar apie 20-30 minučių. Taip marinuotą vištieną galima kepti ir grilyje.
Iškepus, viską pabarstyti petražolėmis ir skrudintais kedro riešutais.
Patiekti su salotomis ir natūraliu jogurtu.
Skanaus
Autorius: Vitalija
REKLAMA