Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • šiek tiek česnakų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 180 gramų grietinės (arba jogurtas)
  • 25 gramai mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dubenyje miltus ištrinti su kiaušiniu, mielėmis, druska, cukrumi ir grietine. Jei reikia, pridėti šaukštą vandens. Išminkyti vientisą tešlą, suvynioti į plėvelę ir 4 valandas palaikyti šaldytuve.
    Rankomis (galima jas sudrėkinti šaltu vandeniu) gnybti gabalus tešlos ir ištampyti, pradedant nuo centro, į labai ploną blyną, telpantį į keptuvę. Jei atsiranda skylučių, užtaisinėti nereikia.
    Kepti įkaitintame pasūdytame aliejuje iš abiejų pusių, maždaug po 2 minutes - kol paviršius taps geltonai auksinis.
    Valgomi šilti, aptepti trintu česnaku, pomidorų pasta, grietine su tarkuotu sūriu arba cukraus pudra.
    Jei lieka nepanaudotos tešlos, ją galima užšaldyti.
    Skanaus.

Autorius: Elvyra

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • šiek tiek česnakų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 180 gramų grietinės (arba jogurtas)
  • 25 gramai mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dubenyje miltus ištrinti su kiaušiniu, mielėmis, druska, cukrumi ir grietine. Jei reikia, pridėti šaukštą vandens. Išminkyti vientisą tešlą, suvynioti į plėvelę ir 4 valandas palaikyti šaldytuve.
    Rankomis (galima jas sudrėkinti šaltu vandeniu) gnybti gabalus tešlos ir ištampyti, pradedant nuo centro, į labai ploną blyną, telpantį į keptuvę. Jei atsiranda skylučių, užtaisinėti nereikia.
    Kepti įkaitintame pasūdytame aliejuje iš abiejų pusių, maždaug po 2 minutes - kol paviršius taps geltonai auksinis.
    Valgomi šilti, aptepti trintu česnaku, pomidorų pasta, grietine su tarkuotu sūriu arba cukraus pudra.
    Jei lieka nepanaudotos tešlos, ją galima užšaldyti.
    Skanaus.

Autorius: Elvyra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų