Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
Naujas komentaras
Skaityti visus komentarus (
0
) Maistas / 2022.02.11 09:23 / Šaltinis: Gaspadine.lt
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- šiek tiek česnakų
- 1 vienetas kiaušinių
- 400 gramų kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 180 gramų grietinės (arba jogurtas)
- 25 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dubenyje miltus ištrinti su kiaušiniu, mielėmis, druska, cukrumi ir grietine. Jei reikia, pridėti šaukštą vandens. Išminkyti vientisą tešlą, suvynioti į plėvelę ir 4 valandas palaikyti šaldytuve.
Rankomis (galima jas sudrėkinti šaltu vandeniu) gnybti gabalus tešlos ir ištampyti, pradedant nuo centro, į labai ploną blyną, telpantį į keptuvę. Jei atsiranda skylučių, užtaisinėti nereikia.
Kepti įkaitintame pasūdytame aliejuje iš abiejų pusių, maždaug po 2 minutes - kol paviršius taps geltonai auksinis.
Valgomi šilti, aptepti trintu česnaku, pomidorų pasta, grietine su tarkuotu sūriu arba cukraus pudra.
Jei lieka nepanaudotos tešlos, ją galima užšaldyti.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- šiek tiek česnakų
- 1 vienetas kiaušinių
- 400 gramų kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 180 gramų grietinės (arba jogurtas)
- 25 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dubenyje miltus ištrinti su kiaušiniu, mielėmis, druska, cukrumi ir grietine. Jei reikia, pridėti šaukštą vandens. Išminkyti vientisą tešlą, suvynioti į plėvelę ir 4 valandas palaikyti šaldytuve.
Rankomis (galima jas sudrėkinti šaltu vandeniu) gnybti gabalus tešlos ir ištampyti, pradedant nuo centro, į labai ploną blyną, telpantį į keptuvę. Jei atsiranda skylučių, užtaisinėti nereikia.
Kepti įkaitintame pasūdytame aliejuje iš abiejų pusių, maždaug po 2 minutes - kol paviršius taps geltonai auksinis.
Valgomi šilti, aptepti trintu česnaku, pomidorų pasta, grietine su tarkuotu sūriu arba cukraus pudra.
Jei lieka nepanaudotos tešlos, ją galima užšaldyti.
Skanaus.
REKLAMA
× Pranešti klaidą
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą