Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek muskato (maltas)
  • šiek tiek kiaulienos (plaučiai)
  • šiek tiek kiaulės kepenų
  • šiek tiek kiaulienos inkstų
  • 300 gramų veršienos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų džiūvesėlių (piene mirkyti)
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto (+ 1 šaukštas)
  • šiek tiek prieskonių
  • 1 vienetas paršelio
  • šiek tiek kiaulienos širdžių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išdarinėtą ir švariai nuplautą paršelį iš vidaus įtrinkite druska ir kelioms valandoms palikite įsisūrėti.
    Įdarui išvirkite prieskonių sultinyje paršelio inkstus, širdį, plaučius ir kepenėles.
    Viską supjaustykite, pridėkite smulkiai pjaustytos keptos veršienos.
    Visą mėsą galima sumalti, bet nebus taip skanu.
    Sviestą išsukite iki baltumo, kiaušinius išplakite, nuspauskite piene mirkytus džiūvėsius.
    Sudėkite viską į mėsą, įberkite pagal skonį druskos, prieskonių ir sumaišykite.
    Įsisūrėjusį išplaukite, nusausinkite, prikimškite įdaro ir užsiūkite, tada padėkite kniūbščią ant skardos, patepkite sviestu ir dėkite į karštą orkaitę ar krosnį.
    Pradėjusį kepti paršelį gerai patepkite sviestu ar aliejumi ir vėliau dažnai laistykite atsiradusiu skysčiu.
    Kad paršelio oda neapdegtų, užpilkite karštu vandeniu (nedaug).
    Kepkite maždaug 1-1,5 val., tai priklauso nuo paršelio didumo.
    Iškepusį paršelį perpjaukite išilgai perpus, skersai į 5-6 dalis ir gabalėlius sudėkite į lėkštę taip, kad atrodytų kaip nepjaustytas.
    Prie paršelio paduokite įvairiai paruoštų bulvių, agurkų, pomidorų, kopūstų ir kt.
    Skanaus!

Autorius: Ineta

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek muskato (maltas)
  • šiek tiek kiaulienos (plaučiai)
  • šiek tiek kiaulės kepenų
  • šiek tiek kiaulienos inkstų
  • 300 gramų veršienos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų džiūvesėlių (piene mirkyti)
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto (+ 1 šaukštas)
  • šiek tiek prieskonių
  • 1 vienetas paršelio
  • šiek tiek kiaulienos širdžių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išdarinėtą ir švariai nuplautą paršelį iš vidaus įtrinkite druska ir kelioms valandoms palikite įsisūrėti.
    Įdarui išvirkite prieskonių sultinyje paršelio inkstus, širdį, plaučius ir kepenėles.
    Viską supjaustykite, pridėkite smulkiai pjaustytos keptos veršienos.
    Visą mėsą galima sumalti, bet nebus taip skanu.
    Sviestą išsukite iki baltumo, kiaušinius išplakite, nuspauskite piene mirkytus džiūvėsius.
    Sudėkite viską į mėsą, įberkite pagal skonį druskos, prieskonių ir sumaišykite.
    Įsisūrėjusį išplaukite, nusausinkite, prikimškite įdaro ir užsiūkite, tada padėkite kniūbščią ant skardos, patepkite sviestu ir dėkite į karštą orkaitę ar krosnį.
    Pradėjusį kepti paršelį gerai patepkite sviestu ar aliejumi ir vėliau dažnai laistykite atsiradusiu skysčiu.
    Kad paršelio oda neapdegtų, užpilkite karštu vandeniu (nedaug).
    Kepkite maždaug 1-1,5 val., tai priklauso nuo paršelio didumo.
    Iškepusį paršelį perpjaukite išilgai perpus, skersai į 5-6 dalis ir gabalėlius sudėkite į lėkštę taip, kad atrodytų kaip nepjaustytas.
    Prie paršelio paduokite įvairiai paruoštų bulvių, agurkų, pomidorų, kopūstų ir kt.
    Skanaus!

Autorius: Ineta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų