Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai citrinų (žievelė)
  • 5 vienetai juodųjų pipirų
  • 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
  • 5 vienetai morkų
  • 4 vienetai obuolių
  • 2 vienetai petražolių
  • 1 vienetas porų
  • 1 vienetas salierų
  • 1 vienetas vištiena (jauna)
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas sviesto (tirpintas)
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 1 stiklinė sultinio

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išdarinėta višta iš vidaus ir išorės įtrinama druska su maltais pipirais ir sutrintais lauro lapeliais.
    Į vidų pridedama apelsino ar citrinos žievelių.
    Į keptuvą dedama višta, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens, suberiamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir kepama 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50-60 min.
    Kartkartėmis mėsa aptepama sviestu, grietine ir palaistoma atsiradusiu skysčiu.
    Kai mėsa paminkštėja, sudedami kepti obuoliai ir bulvės.
    Iškepusi supjaustyta višta tiekiama pašildytame pusdubenyje, o aplink apdėliojama keptais obuoliais ir bulvėmis.
    Padažas iškošiamas, pagardinamas grietine ir supilamas ant vištos arba tiekiamas padažinėje.
    Skanaus.

Autorius: Irmantė

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai citrinų (žievelė)
  • 5 vienetai juodųjų pipirų
  • 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
  • 5 vienetai morkų
  • 4 vienetai obuolių
  • 2 vienetai petražolių
  • 1 vienetas porų
  • 1 vienetas salierų
  • 1 vienetas vištiena (jauna)
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas sviesto (tirpintas)
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 1 stiklinė sultinio

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išdarinėta višta iš vidaus ir išorės įtrinama druska su maltais pipirais ir sutrintais lauro lapeliais.
    Į vidų pridedama apelsino ar citrinos žievelių.
    Į keptuvą dedama višta, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens, suberiamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir kepama 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50-60 min.
    Kartkartėmis mėsa aptepama sviestu, grietine ir palaistoma atsiradusiu skysčiu.
    Kai mėsa paminkštėja, sudedami kepti obuoliai ir bulvės.
    Iškepusi supjaustyta višta tiekiama pašildytame pusdubenyje, o aplink apdėliojama keptais obuoliais ir bulvėmis.
    Padažas iškošiamas, pagardinamas grietine ir supilamas ant vištos arba tiekiamas padažinėje.
    Skanaus.

Autorius: Irmantė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų