INGREDIENTAI:
- 2 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek petražolių (kapotos)
- šiek tiek baltojo vyno (sausas)
- 220 gramų pievagrybių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (nesūdytas)
- šiek tiek čili pipirų (dribsniai)
- 3 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
Sumaišykite pievagrybius (didesnius pievagrybius perpjaukite pusiau arba apdalinkite į keturias dalis) su kaparėliais, susmulkintu česnaku, aliejumi, druska, pipirais bei čili dribsniais.
Ištepkite kepimo skardą sviestu ir sudėkite į ją grybų mišinį.
Kepkite 15-20 min.
Įpusėjus kepti, įpilkite šlakelį balto vyno, jei norite.
Iškepus apšlakstykite citrinų sultimis bei apibarstykite petražolėmis.
Tai puikus pagardas prie mėsos patiekalų.
Autorius: Rima
REKLAMA