INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- šiek tiek petražolių
- 1 vienetas pomidorų pastos
- 1 vienetas kiaušinių (baltymas)
- 1 vienetas kiaušinių (virtas)
- 1 kilogramas karpių
- šiek tiek majonezo
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
- šiek tiek druskos
- 1 litras sultinio (daržovių)
- 10 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Karpis išvalomas, supjaustomas ir išverdamas daržovių sultinyje su prieskoniais. Išviręs išgriebiamas, ir išėmus kaulus, gražiai sudedamas į pusdubenį. Sultinys atvėsinamas, sudedama pomidorų tyrė, sukrečiamas išplaktas kiaušinio baltymas ir ant lengvos ugnies kaitinama, kol užverda. Iškošiama, nuskaidrinama. Tuomet supilama išbrinkinta ir truputyje vandens ištirpinta želatina, dar pakaitinama. Pradėjusi stingti užpilama ant karpio. Puošiama kiaušinio skiltelėmis, petražolių lapeliais.
REKLAMA