Supilame į puodą sultinį, sojos padažą, įdedame cinamono lazdelę, druskos bei pipirų ir šiame mišinyje apverdame kiaulieną, kol ji suminkštėja. Apvirtą kiaulieną supjaustome didesniais kubeliais. Įkaitiname keptuvėje žemės riešutų aliejų, sudedame kiaulienos gabaliukus ir pakepiname apie 5 min. Tuomet supilame dalį skysčio, kuriame virė kiauliena, sudedame susmulkintą svogūną, papriką, išspaustą česnaką, cukrų bei dar pagardiname prieskoniais ir troškiname apie 15 min. Baigiant troškinti apibarstome kalendra. Patiekiame karštą, apibarstytą petražolėmis. Skanaus.
Autorius: Rūta
INGREDIENTAI:
1 vienetas cinamono (lazdelė)
1 stiklinė cukraus (rudasis)
5 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
0.5 valgomojo šaukšto kalendrų
2 vienetai paprikų (raudonos)
šiek tiek petražolių
2 vienetai svogūnų
1 stiklinė sojos padažo
1 kilogramas kiaulės nugarinės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (žemės riešutų)
1.5 litro sultinio (daržovių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilame į puodą sultinį, sojos padažą, įdedame cinamono lazdelę, druskos bei pipirų ir šiame mišinyje apverdame kiaulieną, kol ji suminkštėja. Apvirtą kiaulieną supjaustome didesniais kubeliais. Įkaitiname keptuvėje žemės riešutų aliejų, sudedame kiaulienos gabaliukus ir pakepiname apie 5 min. Tuomet supilame dalį skysčio, kuriame virė kiauliena, sudedame susmulkintą svogūną, papriką, išspaustą česnaką, cukrų bei dar pagardiname prieskoniais ir troškiname apie 15 min. Baigiant troškinti apibarstome kalendra. Patiekiame karštą, apibarstytą petražolėmis. Skanaus.