Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų (pertepimui)
- 3 valgomieji šaukštai kavos (pertepimui, stipri, paruošta)
- 2 vienetai kiaušinių (tešlai)
- 600 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 100 gramų juodojo šokolado (antram pertepimui)
- šiek tiek druskos (tešlai)
- 200 gramų sviesto (antram pertepimui, kambario temperatūros)
- 200 gramų sviesto (pertepimui, kambario temperatūros)
- 300 gramų sviesto (tešlai)
- 225 gramai grietinės (tešlai)
- 1 vienetas kondensuoto pieno (antram pertepimui, saldintas, skardinė)
- 1 vienetas kondensuoto pieno (pertepimui, "Rududu")
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druskos, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus.
4. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti.
5. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Karamelinio pertepimo gamyba:
1. Dubenyje gerai išsukti rududu kremą ir sviestą.
2. Įspausti citrinos sultis ir supilti kavą. Išsukti iki vientisos masės.
Šokoladinio pertepimo gamyba:
Dubenyje išsukti sviestą ir kondensuotą pieną iki vientisos masės.
Šokoladą ištirpinti ant garų ir supilti į dubenį. Išsukti iki vientisos masės.
Torto sluoksniavimas:
Dėti torto lakštą, aptepti karameliniu kremu, dėti kitą lakštą ir aptepti šokoladiniu glaistu. Taip sudėti visą tortą, viršų aptepti šokoladiniu kremu.
P.S. Papuošimui naudojau 1 "Rududu" skardinę ir 200 g sviesto. Kambario temperatūros sviestą išsukau su "Rududu". Šonus puošiau trupiniais, nuo Napoelono lakštų.
Skanaus!!
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų (pertepimui)
- 3 valgomieji šaukštai kavos (pertepimui, stipri, paruošta)
- 2 vienetai kiaušinių (tešlai)
- 600 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 100 gramų juodojo šokolado (antram pertepimui)
- šiek tiek druskos (tešlai)
- 200 gramų sviesto (antram pertepimui, kambario temperatūros)
- 200 gramų sviesto (pertepimui, kambario temperatūros)
- 300 gramų sviesto (tešlai)
- 225 gramai grietinės (tešlai)
- 1 vienetas kondensuoto pieno (antram pertepimui, saldintas, skardinė)
- 1 vienetas kondensuoto pieno (pertepimui, "Rududu")
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druskos, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus.
4. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti.
5. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Karamelinio pertepimo gamyba:
1. Dubenyje gerai išsukti rududu kremą ir sviestą.
2. Įspausti citrinos sultis ir supilti kavą. Išsukti iki vientisos masės.
Šokoladinio pertepimo gamyba:
Dubenyje išsukti sviestą ir kondensuotą pieną iki vientisos masės.
Šokoladą ištirpinti ant garų ir supilti į dubenį. Išsukti iki vientisos masės.
Torto sluoksniavimas:
Dėti torto lakštą, aptepti karameliniu kremu, dėti kitą lakštą ir aptepti šokoladiniu glaistu. Taip sudėti visą tortą, viršų aptepti šokoladiniu kremu.
P.S. Papuošimui naudojau 1 "Rududu" skardinę ir 200 g sviesto. Kambario temperatūros sviestą išsukau su "Rududu". Šonus puošiau trupiniais, nuo Napoelono lakštų.
Skanaus!!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą