• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek aguonų
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus (+ truputį pabarstymui)
  • šiek tiek migdolų (plokštelės)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų pieno
  • 5 valgomieji šaukštai sviesto (tirpintas)
  • šiek tiek mielių (sausos, 1 pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užminkome įprastą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus.
    Tešlą daliname į tris dalis.
    Viena dalis turi būti pati mažiausia, tai bus gėlės viduriukas. Kitos dvi dalys turi truputį skirtis, viena turi būti šiek tiek didesnė už kitą.
    Tas dvi dalis dar daliname į keturias dalis.
    Imame po gabaliuką tešlos ir kočiojame apvalų blyną, jį aptepame sviestu ir pabarstome cukrumi.
    Imame kitą gabaliuką, kočiojame, dedame ant pirmojo viršaus, aptepame sviestu ir barstome cukrumi.
    Taip sudedame keturis blynus, viršutinio blyno netepame.
    Viską dedame į kepimo formą ir įpjauname į aštuonias dalis kaip parodyta nuotraukoje. Visus žiedlapius atlenkiame.
    Tą patį padarome su kita likusia tešla ir dedame į gėlės vidurį, vėl daliname į aštuonias dalis ir atlenkiame žiedlapius.
    Į gėlės viduriuką dedame likusį tešlos gabaliuką, į jo vidų galima įdėti šaukštą džemo ar uogienės.
    Viską aptepame kiaušiniu, pabarstome aguonomis ir migdolais.
    Paliekame, kad pakiltų.
    Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.
    Skanaus.

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek aguonų
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus (+ truputį pabarstymui)
  • šiek tiek migdolų (plokštelės)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų pieno
  • 5 valgomieji šaukštai sviesto (tirpintas)
  • šiek tiek mielių (sausos, 1 pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užminkome įprastą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus.
    Tešlą daliname į tris dalis.
    Viena dalis turi būti pati mažiausia, tai bus gėlės viduriukas. Kitos dvi dalys turi truputį skirtis, viena turi būti šiek tiek didesnė už kitą.
    Tas dvi dalis dar daliname į keturias dalis.
    Imame po gabaliuką tešlos ir kočiojame apvalų blyną, jį aptepame sviestu ir pabarstome cukrumi.
    Imame kitą gabaliuką, kočiojame, dedame ant pirmojo viršaus, aptepame sviestu ir barstome cukrumi.
    Taip sudedame keturis blynus, viršutinio blyno netepame.
    Viską dedame į kepimo formą ir įpjauname į aštuonias dalis kaip parodyta nuotraukoje. Visus žiedlapius atlenkiame.
    Tą patį padarome su kita likusia tešla ir dedame į gėlės vidurį, vėl daliname į aštuonias dalis ir atlenkiame žiedlapius.
    Į gėlės viduriuką dedame likusį tešlos gabaliuką, į jo vidų galima įdėti šaukštą džemo ar uogienės.
    Viską aptepame kiaušiniu, pabarstome aguonomis ir migdolais.
    Paliekame, kad pakiltų.
    Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.
    Skanaus.

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų