• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai patiekalas, kuris privers nusikąsti liežuvį. Padažas lyg tiesiai iš azijiečių restorano! O būtent tokį skonį jam suteikia sojų padažas, anakardžių riešutai ir paprikos. Ir prie tokio sūroko padažo puikiai tinka ryžiai. O kukuliams puikią traškią formą suteikia ypatingi "Panko" džiūvesėliai.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų kalakutienos (malta)
  • 100 gramų džiūvesėlių ("Panko")
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 4 valgomieji šaukštai vandens
  • 3 skiltelės česnakų
  • 1 valgomasis šaukštas maltos kalendros
  • 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (smulkiai tarkuotas)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
  • 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (apytikriai, pagal poreikį)
  • Padažui:
  • 120 mililitrų sojos padažo
  • 1 vienetas saldžiosios paprikos
  • 150 mililitrų vandens
  • 60 mililitrų medaus (skystas)
  • 2 saujos anakardžio riešutų
  • 2 valgomieji šaukštai padažo (aitriųjų paprikų)
  • 2 valgomieji šaukštai bulvių krakmolas
  • 2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dubenėlyje sumaišyti kalakutieną su kiaušiniu, džiūvesėliais, vandeniu, trintomis česnako skiltelėmis, kalendromis, imbieru, žiupsneliu druskos ir pipirų.
  2. Iš masės suformuoti vienodo dydžio kukuliukus ir iš visų pusių apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėti į kepimo skardą ir kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
  3. Papriką supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto aliejaus ir maišant kepti, kol suminkštės. Išimti į dubenį.
  4. Puodelyje išmaišyti krakmolą su 3 šaukštais vandens.
  5. Gilioje keptuvėje išmaišyti sojų padažą su likusiu vandeniu, medumi, aitriųjų paprikų padažu, imbieru ir, maišant, užvirti. Tada supilti vandenį su krakmolu ir maišant kaitinti, kol padažas sutirštės.
  6. Sudėti kukulius, paprikas, suberti riešutus ir kaitinti dar 1-2 min. Patiekti su ryžiais.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų