Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 320 gramų bulvių
  • 20 gramų cukraus
  • 0.5 gramo juodųjų pipirų
  • 50 gramų svogūnų
  • 0.5 vieneto kiaušinių
  • 50 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų pieno
  • 120 gramų vandens (šiltas)
  • 3 gramai druskos
  • 20 gramų sviesto
  • 0.5 gramo kvapiųjų pipirų
  • 10 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Blynai kepami visos keptuvės dydžio. Pirmiausia iš anksto reikia pasigaminti blynams raugo: sumaišyti 50g kvietinių miltų su 20g cukraus, 10g kepimo mielių ir 120g šilto vandens. Supilti gautą mišinį į litrinį indą ir palikti uždengtą šiltoje vietoje 4-7 dienas. Paruoštą raugą galima laikyti šaldytuve. Jis taip pat tinka duonai ir gerai tikrai duonos girai gaminti.

    Vienam blynui 320g nuskustų ir nuplautų bulvių ir 50g nuvalytų svogūnų sutarkuoti smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina, gerai nusunkti, užplikyti 100g karšto pieno, įmušti pusę kiaušinio, įberti 3g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų, 0,5g maltų kvapiųjų pipirų, įdėti 50g raugo, išmaišyti ir uždengtą padėti šiltai, kad tešla kiek pakiltų. Gerai įkaitinti storadugnę 20-24 cm diametro keptuvę, joje įkaitinti 20g lydyto naminio sviesto arba kiaulinių taukų, kildintus tarkius sudėti į keptuvę ir kepti, kol gražiai parus, visą blyną atsargiai, kad nesuplyštų, apversti ir dar kepti, kol kita pusė gražiai parus. Blyną iš keptuvės išversti į didelę lėkštę ir patiekti į stalą. Prie blyno duodama spirgų su svogūnais padažo arba sviesto ir grietinės padažo, tačiau blynas gardžiausiai su grietinėlės ir baravykų dažiniu arba bruknių uogiene.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų