Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1/4 stiklinės cukraus
- 2 valgomieji šaukštai cukraus (rupus)
- 4 valgomieji šaukštai margarino (šaltas)
- 3/4 stiklinės kvietinių miltų
- 0.5 stiklinės kvietinių miltų (pilno grūdo)
- 4 valgomieji šaukštai vandens (šaltas)
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 4 valgomieji šaukštai sviesto
- 1.5 valgomojo šaukšto sezamo sėklų (juodosios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltai, cukrus, druska ir juodosios sezamo sėklos sumaišomos viename dubenyje.
Į miltų mišinį sudedamas sviestas bei margarinas ir viskas peiliu kapojama, kol susimaišo.
Įpilama vandens ir viskas išmaišoma. Turi gautis vientisa minkoma tešla.
Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama 15 min. į šaldymo kamerą.
Atšaldyta tešla iškočiojama, apibarstoma rupiu cukrumi, paspaudžiama ir supjaustomi kvadratiniai sausainiukai.
Sausainiai sudedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 25-30 min. 170 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 1/4 stiklinės cukraus
- 2 valgomieji šaukštai cukraus (rupus)
- 4 valgomieji šaukštai margarino (šaltas)
- 3/4 stiklinės kvietinių miltų
- 0.5 stiklinės kvietinių miltų (pilno grūdo)
- 4 valgomieji šaukštai vandens (šaltas)
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 4 valgomieji šaukštai sviesto
- 1.5 valgomojo šaukšto sezamo sėklų (juodosios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltai, cukrus, druska ir juodosios sezamo sėklos sumaišomos viename dubenyje.
Į miltų mišinį sudedamas sviestas bei margarinas ir viskas peiliu kapojama, kol susimaišo.
Įpilama vandens ir viskas išmaišoma. Turi gautis vientisa minkoma tešla.
Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama 15 min. į šaldymo kamerą.
Atšaldyta tešla iškočiojama, apibarstoma rupiu cukrumi, paspaudžiama ir supjaustomi kvadratiniai sausainiukai.
Sausainiai sudedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 25-30 min. 170 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą