Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • šiek tiek muskato (maltas)
  • 7 vienetai šalavijų (lapeliai)
  • 200 gramų špinatų (šaldyti/švieži)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 400 gramų rikotos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus suberkite į platų ir gilų dubenį, viduryje padaryk duobutę, į ją įmuškite kiaušinius, suberkite nubrauktą šaukštelį druskos ir supilkite aliejų.
    Įmuštus kiaušinius plakite šakute kelias minutes.
    Tuomet nuo kraštų įminkykite miltus ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų.
    Iki kočiojimo ją suvyniokite į plėvelę.
    Jei įdarui naudosi šviežius špinatus, juos trumpai pakaitinkite karštame vandenyje, kol sukris, ataušinkite, nuspauskite ir smulkiai supjaustykite.
    Jei naudosite šaldytus – atitirpinkite ir susmulkinkite.
    Į dubenį sudėkite ricotta, špinatus, supilkite aliejų, pasūdykite, paskaninkite pipirais bei maltu muskatu ir sumaišykite.
    Tešlą padalinkite į dvi dalis – vieną pasiruoškite kočioti, o kitą vėl suvyniokite į plėvelę.
    Stalą pabarstykite trupučiu miltų, tešlą plonai iškočiokite, konditeriniu ratuku ar peiliu supjaustykite kvadratėliais.
    Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite po šaukštelį įdaro, užlenkę įžambiai padarykite trikampį ir gerai užspauskite tešlos kraštus.
    Trikampius sulenkite apvaliai ir kraštus suspauskite.
    Dideliame puode įkaitinkite pasūdytą vandenį, įpilkite truputį aliejaus ir virkite jame apie 10-15 min. virtinukus.
    Šalavijų padažui sviestą ištirpinkite keptuvėje, ugnį išjunkite, sudėkite nuplautus, nusausintus ir supjaustytus (nebūtinai) šalavijų lapelius.
    Keptuvę pridenkite ir palaikykite apie 2 min., kad sviestas įgautų šalavijų aromato.
    Virtinukus apipilkite sviesto ir šalavijų padažu. Dar galite užtarkuoti Parmezano arba Džiugo sūrio.
    Skanaus.

Autorius: Vicky

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • šiek tiek muskato (maltas)
  • 7 vienetai šalavijų (lapeliai)
  • 200 gramų špinatų (šaldyti/švieži)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 400 gramų rikotos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus suberkite į platų ir gilų dubenį, viduryje padaryk duobutę, į ją įmuškite kiaušinius, suberkite nubrauktą šaukštelį druskos ir supilkite aliejų.
    Įmuštus kiaušinius plakite šakute kelias minutes.
    Tuomet nuo kraštų įminkykite miltus ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų.
    Iki kočiojimo ją suvyniokite į plėvelę.
    Jei įdarui naudosi šviežius špinatus, juos trumpai pakaitinkite karštame vandenyje, kol sukris, ataušinkite, nuspauskite ir smulkiai supjaustykite.
    Jei naudosite šaldytus – atitirpinkite ir susmulkinkite.
    Į dubenį sudėkite ricotta, špinatus, supilkite aliejų, pasūdykite, paskaninkite pipirais bei maltu muskatu ir sumaišykite.
    Tešlą padalinkite į dvi dalis – vieną pasiruoškite kočioti, o kitą vėl suvyniokite į plėvelę.
    Stalą pabarstykite trupučiu miltų, tešlą plonai iškočiokite, konditeriniu ratuku ar peiliu supjaustykite kvadratėliais.
    Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite po šaukštelį įdaro, užlenkę įžambiai padarykite trikampį ir gerai užspauskite tešlos kraštus.
    Trikampius sulenkite apvaliai ir kraštus suspauskite.
    Dideliame puode įkaitinkite pasūdytą vandenį, įpilkite truputį aliejaus ir virkite jame apie 10-15 min. virtinukus.
    Šalavijų padažui sviestą ištirpinkite keptuvėje, ugnį išjunkite, sudėkite nuplautus, nusausintus ir supjaustytus (nebūtinai) šalavijų lapelius.
    Keptuvę pridenkite ir palaikykite apie 2 min., kad sviestas įgautų šalavijų aromato.
    Virtinukus apipilkite sviesto ir šalavijų padažu. Dar galite užtarkuoti Parmezano arba Džiugo sūrio.
    Skanaus.

Autorius: Vicky

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų