• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 125 gramai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos (nesaldinti milteliai (apibarstymui))
  • 2 arbatiniai šaukšteliai migdolų (drožlės)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų (aukščiausios (pirmos) rūšies, išsijoti)
  • 125 gramai sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dar reikės:
    1/8 šokoladinio tešlos kremo plakinio

    Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais 25 cm skersmens pyrago lėkštę. Vidutinio dydžio dubenyje suplakite iki balkšvos kremiškos masės sviestą ir cukrų. Įmuškite po vieną kiaušinius kaskart suplakdami kol vos vos susimaišys. Po truputį įplakite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą padalykite į dvi lygias dalis ir iškočiokite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus į du maždaug 30 cm skersmens skritulius. Įdėkite vieną skritulį į paruoštą pyrago lėkštę. Aptepkite tešlos kremo plakiniu, uždėdami jo truputį daugiau per vidurį. Užklokite kitu tešlos skrituliu ir sulidykite kraštus. Kepkite orkaitėje apie 40 min kol tešla sukietės. Apibarstykite pyragą migdolų drožlėmis ir kakavos milteliais. Patiekite šiltą.

Autorius: Darija

INGREDIENTAI:

  • 125 gramai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos (nesaldinti milteliai (apibarstymui))
  • 2 arbatiniai šaukšteliai migdolų (drožlės)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų (aukščiausios (pirmos) rūšies, išsijoti)
  • 125 gramai sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dar reikės:
    1/8 šokoladinio tešlos kremo plakinio

    Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais 25 cm skersmens pyrago lėkštę. Vidutinio dydžio dubenyje suplakite iki balkšvos kremiškos masės sviestą ir cukrų. Įmuškite po vieną kiaušinius kaskart suplakdami kol vos vos susimaišys. Po truputį įplakite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą padalykite į dvi lygias dalis ir iškočiokite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus į du maždaug 30 cm skersmens skritulius. Įdėkite vieną skritulį į paruoštą pyrago lėkštę. Aptepkite tešlos kremo plakiniu, uždėdami jo truputį daugiau per vidurį. Užklokite kitu tešlos skrituliu ir sulidykite kraštus. Kepkite orkaitėje apie 40 min kol tešla sukietės. Apibarstykite pyragą migdolų drožlėmis ir kakavos milteliais. Patiekite šiltą.

Autorius: Darija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų