Ingredientai: 2 porai nemaži, 1 saliero stiebas, 1 morka, 1 sauja žirnelių šaldytų, 6 vištienos šlaunelės, 2 lauro lapai, 1 šakelė čiobrelio lapelių,1 l. vištienos sultinio,aliejaus, 6 pievagrybiai, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas garstyčių, druska pagal skonį, pipirai pagal skonį, pakuotė sluoksniuotos bemielės tešlos.
GAMINIMAS
Nuo vištų šlaunelių nuimame odą, išimame kaulus ir susmulkiname gabaliukais mėsą. Į gilią keptuvę pilame aliejaus ir apkepiname vištieną. Suberiame smulkintus porus, kubeliais pjaustytą morką, smulkintą salierą, grybus ir žirnelius ir tada uždengę dangčiu troškiname 10 min.
Sviestą ištirpinkite ir suberkite miltus. Nuolat maišykite, kad gautusi tiršta košytė. Į vištienos troškinį suberiame pipirus, druską, čiobrelių ir lauro lapus. Išmaišome.
Dedame garstyčias ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ir patroškiname kelias minutes.
Turėtu būti skystokas padažas. Dedame miltų ir sviesto košelę ir gerai išmaišome, kad padažas sutirštėtu. Troškinį pilame į vieną didelį indą arba kelis vienos porcijos indelius.
Dedame ant viršaus iškočiotos tešlos "kepuraitę", subadome šakute, kad būtu kur išeiti garams ir kepame 200 C. temp. 45–50 min. arba iki gražios auksinės spalvos.
Šaltinis: Samčio užrašai