INGREDIENTAI:
  -   šiek tiek   juodųjų pipirų 
-   2 vienetai   morkų 
-   2 vienetai   svogūnų 
-   2 valgomieji šaukštai   acto 
-   1 litras   vandens (virintas, šaltas) 
-   šiek tiek   druskos 
-   2 valgomieji šaukštai   aliejaus 
-   1 stiklinė   ikrų (silkių, ar kiti) 
-   šiek tiek   žalumynų (svogūnų laiškai, petražolės ir panašiai) 
   PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Ikrus nuplauti, nusausintus iš abiejų pusių apkepti aliejuje. Sudėti į dubenėlį, užpilti virintu vandeniu, suberti maltus pipirus, smulkia tarka sutarkuotas morkas, supilti actą, aliejuje pakepintus griežinėliais svogūnus, pasūdyti. Išmaišyti. Tai - šventinis kūčių patiekalas. Prieš patiekiant įdėti smulkiai pjaustytų žalumynų.
 Ikrų sriuba valgoma su bulvėmis, kurios verdamos neskustos.
   Autorius: Ignė 
           INGREDIENTAI:
  -   šiek tiek   juodųjų pipirų 
-   2 vienetai   morkų 
-   2 vienetai   svogūnų 
-   2 valgomieji šaukštai   acto 
-   1 litras   vandens (virintas, šaltas) 
-   šiek tiek   druskos 
-   2 valgomieji šaukštai   aliejaus 
-   1 stiklinė   ikrų (silkių, ar kiti) 
-   šiek tiek   žalumynų (svogūnų laiškai, petražolės ir panašiai) 
   PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Ikrus nuplauti, nusausintus iš abiejų pusių apkepti aliejuje. Sudėti į dubenėlį, užpilti virintu vandeniu, suberti maltus pipirus, smulkia tarka sutarkuotas morkas, supilti actą, aliejuje pakepintus griežinėliais svogūnus, pasūdyti. Išmaišyti. Tai - šventinis kūčių patiekalas. Prieš patiekiant įdėti smulkiai pjaustytų žalumynų.
 Ikrų sriuba valgoma su bulvėmis, kurios verdamos neskustos.
   Autorius: Ignė 
                  REKOMENDUOJAME   
                 TOLIAU SKAITYKITE   
                                      × Pranešti klaidą           SIŲSTI