INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė grikių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių (virtas)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 800 gramų karpių (šviežias, išvalytas)
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 stiklinė grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žuvį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais ir 15 minučių palaikykite. Nuluptą svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.
Grikių kruopas sumaišykite su kepintais svogūnais ir kapotu virtu kiaušiniu. Gauta mase įdarykite žuvį. Pavoliokite miltuose ir apskrudinkite karštuose riebaluose.
Žuvį pašaukite į karštą orkaitę. Kepant vis palaistykite išsiskyrusiomis sultimis. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, apliekite grietine. Tiekite su šviežių daržovių salotomis, apibarstę prieskoninėmis žolelėmis.
REKLAMA