Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų bulvių (žalios tarkuotos )
  • 500 gramų bulvių (virtos)
  • 1 stiklinė krakmolo
  • 450 gramų jautienos faršo
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 3 žiupsneliai juodųjų pipirų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1.5 vieneto česnakų

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų bulvių (žalios tarkuotos )
  • 500 gramų bulvių (virtos)
  • 1 stiklinė krakmolo
  • 450 gramų jautienos faršo
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 3 žiupsneliai juodųjų pipirų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1.5 vieneto česnakų

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 15

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Virtas bulves būtina atvėsinti (jei to nepadarysite, jūsų tešla bus skysta ir negalėsite formuoti cepelinų). Tuomet jas sutarkuoti burokine tarka.
  2. Svogūnus ir česnakus susmulkinti, apkepinti kartu su faršu. Pagardinti įdarą druska ir juodaisiais pipirais. Įdaras paruoštas.
  3. Į mažą dubenėlį įpilti vėsaus vandens. Jį naudosime formuojant cepelinus. Virtas ir nevirtas tarkuotas bulves sumaišyti, įbarstyti krakmolą, išmaišyti rankomis.
  4. Formuoti cepelinus įprastu būdu, nepamirštant dažnai drėkinti rankas vandeniu, nes tik taip galėsite be vargo juos suformuoti.
  5. Verdame apie 20-25 minutes ir valgome su grietine.

Autorius: Monika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų