Pieną pašildyti ir jame ištirpinti sviestą. Miltus sudėti į indą ir išmaišyti su druska, kepimo milteliais ir pasirinktu kiekiu petražolių, krapų bei bazilikų. Į miltų ir prieskonių mišinį supilti pieną su jame tirpintu sviestu. Viską išmaišyti šakute. Po to išimti gautą masę ant stalo ar minkymo lentos pabarstytos miltais. Išminkyti, kol gausite gražų tešlos gabalėlį, kuris nelips prie rankų ir bus minkštas. Suformuoti ovalą ir supjaustyti į keturis gabalėlius. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių. Kol spalva bus auksinė. Bandelės nesaldžios, tad tinka ir prie sultinio. :) Nuotraukose bandelių daugiau, nes gaminau iš x3 porcijos. Pjaustyti galima norimu dydžiu. Skanaus! :)
Autorius: Evelina
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
šiek tiek krapų
šiek tiek petražolių
250 gramų kvietinių miltų
0.5 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ingredientų kiekis 4 bandelėms.
Pieną pašildyti ir jame ištirpinti sviestą. Miltus sudėti į indą ir išmaišyti su druska, kepimo milteliais ir pasirinktu kiekiu petražolių, krapų bei bazilikų. Į miltų ir prieskonių mišinį supilti pieną su jame tirpintu sviestu. Viską išmaišyti šakute. Po to išimti gautą masę ant stalo ar minkymo lentos pabarstytos miltais. Išminkyti, kol gausite gražų tešlos gabalėlį, kuris nelips prie rankų ir bus minkštas. Suformuoti ovalą ir supjaustyti į keturis gabalėlius. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių. Kol spalva bus auksinė. Bandelės nesaldžios, tad tinka ir prie sultinio. :) Nuotraukose bandelių daugiau, nes gaminau iš x3 porcijos. Pjaustyti galima norimu dydžiu. Skanaus! :)