Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lengvai pagaminamas, gaivus. Galima puošti ir sluoksniuoti sudedamąsias dalis taip, kaip norisi. Puiki dirva kūrybos laisvei ir fantazijai

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų maskarponės sūrio
  • 500 gramų jogurtinės grietinės
  • 500 mililitrų aviečių sulčių (kiek pasaldintų)
  • 250 gramų plakamoji grietinėlė
  • 250 gramų moliūgų (nuluptų, be sėklų)
  • 2 vienetai nektarinų
  • 1 vienetas citrinų
  • 80 gramų kondensuoto pieno
  • 8 valgomieji šaukštai želatinos
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 3 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas ciberžolės
  • Pagrindui:
  • 400 gramų šokoladinių sausainių
  • 100 gramų sviesto (tirpinto)
  • 100 gramų kondensuoto pieno
  • 50 gramų riešutų (migdolų ir lazdyno mišinio)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Porcijų skaičius: 20

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną (100 g.) ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių. Kepinį atvėsinkite, bet neimkite iš formos.
  2. Želatinos reikės trims skirtingiems torto sluoksniams. Paruoškite ją pagal instrukciją mažame kiekyje vandens.
  3. Maskarponę sutrinkite su kiek paplakta grietinėle, supilkite jogurtinę grietinę, cukraus pudrą, vanilinį cukrų (2 šaukštus) ir maišykite. Vėliau įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių ir vėl maišykite. Supilkite truputį didesnę pusę paruoštos želatinos ir gerai sumaišykite. Į kepimo formą ant sausainių supilkite (geriau nelygiai!) pusę baltos masės ir dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.
  4. Į uogų sultis supilkite pusę likusios želatinos, sumaišykite ir pusę gautos želės zigzagais pilkite ant balto torto sluoksnio. Palaikykite šaldytuve, kol apstings. Supilkite baltą sluoksnį, truputį palaikykite šaldytuve, vėl pamarginkite uogų tyre. Padėti į šaldytuvą.
  5. Kol tortas stingsta, galite ruošti geltoną sluoksnį. Likusią želatiną, kad nesustingtų, patogu laikyti šiltame vandenyje. Sutarkuokite moliūgo gabaliuką, nuluptus nektarinus, įpilkite stiklinę vandens ir pavirkite apie 10 minučių. Kiek pravėsus, įdėkite 80 g. sutirštinto pieno su gerai išmaišyta ciberžole ir šaukštu vanilinio cukraus. Į atvėsusią masę įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių, pamaišykite, supilkite želatiną, vėl pamaišykite ir pilkite ant torto.
  6. Palaikykite šaldytuve per naktį ir papuoškite kaip patinka. Aš šokoladu nupiečiau voratinklį, panaudojau rudenines uogas. Skanaus, bobutės ir ne tik.:)

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų