Alų užvirinti su imbieru (vietoj imbiero galima naudoti vienos citrinos nutarkuotą žievelę). Šaukštą miltų sumaišyti su šaltu pienu, maišant supilti į alų, suberti cukrų, pagal skonį druskos, gerai išmaišyti. Kiaušinį išplakti su šaukštu miltų, nuolat maišant supilti į sriubą, gerai permaišyti, užvirinti, sumažinti ugnį, pavirinti 5-7 minutes, nukelti nuo ugnies. 3 šaukštus sriubos gerai išmaišyti su kiaušinio tryniu ir nuolat maišant supilti į visą sriubą.
Autorius: Roma
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
šiek tiek imbierų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (trynys)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pieno
1 litras alaus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Alų užvirinti su imbieru (vietoj imbiero galima naudoti vienos citrinos nutarkuotą žievelę). Šaukštą miltų sumaišyti su šaltu pienu, maišant supilti į alų, suberti cukrų, pagal skonį druskos, gerai išmaišyti. Kiaušinį išplakti su šaukštu miltų, nuolat maišant supilti į sriubą, gerai permaišyti, užvirinti, sumažinti ugnį, pavirinti 5-7 minutes, nukelti nuo ugnies. 3 šaukštus sriubos gerai išmaišyti su kiaušinio tryniu ir nuolat maišant supilti į visą sriubą.