Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saldumynas puikiai tiks nustebinti brangų žmogų...

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų braškių
  • Morengo sluoksniui:
  • 4 vienetai kiaušinių baltymų
  • 200 gramų cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 3 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
  • 1 arbatinis šaukštelis acto
  • Pertepimui:
  • 125 gramai šokoladinio kremo
  • Kremui:
  • 250 gramų grietinėlės
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
  • Papuošimui:
  • 1 žiupsnelis cukraus pudros

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išplakame baltymus iki stangrių putų. Ir pradėkite berti cukrų (1 šaukštą cukraus, išplakite ir vėl kartokite kol sunaudosite cukrų ir gausite blizgančią morengo masę).
  2. Su mediniu šaukštu atsargiai įmaišykite pirmiausiai actą ir vėliau išsijotą krakmolą su kakava. Maišykite labai atsargiai nuo apačios į viršų.
  3. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant kepimo popieriaus su pieštuku nupieškite du apskritimus 18 cm pločio.
  4. Jūsų pagaminti morengo masė turi būti padalyta į dvi dalis ir paskirstyta būtent tokiame plotyje kokį nupiešėte, ne didesniame.
  5. Kepkite ki 120°C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Kol gausis morengas traškus išorėje ir minkštas viduje.
  6. Išimkite ir palikite atvėsti.
  7. Pašildykite šokoladinį kremą karšto vandens vonelėje, kad jis taptų truputėlį skystesnis.
  8. Išsukite grietinėlę ir pasaldinkite ją su šaukštu cukraus pudros.
  9. Ant vieno morengo pado uždėkite pusę grietinėles su gabalėliais pjaustytomis braškėmis (pasilikite kelias papuošimui).
  10. Prieš dedant kitą morengo padą uždėkite pusę šokoladinio išlydyto kremo.
  11. Ant viršaus uždėkite likusį šokoladinį kremą, grietinėlę ir braškes.
  12. Užbarstykite cukraus pudra.

Autorius: Kotryna Stankevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų