INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (sėklos)
- 450 gramų pupelių (per naktį išmirkytos vandenyje)
- 3 vienetai svogūnų
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas kiaušinių (trinys)
- 4 stiklinės kvietinių miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
- 3/5 stiklinės aliejaus
- 10 valgomųjų šaukštų sviesto
- 2 stiklinės grietinės
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ištirpinti sviestą, suplakti kiaušinius, sudėti grietinę. Sumaišyti su miltais, kad tešla būtų minkšta.
Ant miltuotos lentelės iškočioti tešlą į 15 x 18 cm stačiakampį. Pabarstyti ketvirtadaliu šaukštelio kepimo miltelių. Perlenkti tešlą per pusę, tada dar per pusę ir vėl iškočioti 15 x 18 cm stačiakampį. Vėl pabarstyti ketvirtadaliu šaukštelio kepimo miltelių. Šį procesą pakartoti dar 2 kartus.
Po kočiojimo įdėti tešlą į dubenį, uždengti ir palikti kambario temperatūroje nuo 6 iki 8 valandų, arba palikite 2 - 3 valandas ant saulės, kol dvigubai iškils. Nepalikite tešlos ilgiau nes pradės rūgštėti.
Kol tešla kyla, nusausinkite pupeles ir užpilkite nauju vandeniu. Sudėti į puodą ir virti tol, kol suminkštės. Sutrinti pupeles, sumaišyti su svogūnais, sudėti kalendrų sėklas, druską ir pipirus pagal skonį.
Padalinti pupelių mišinį į 2 dalis.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Kai tešla išauga, padalinti ją į dvi dalis. Ant skardos papilti truputį miltų, iškočioti vieną tešlos dalį i 10 x 18 cm stačiakampį. Padengti pusę stačiakampio pupelių mišiniu ir tęšlą perlenkti pusiau.
Iš likusios tešlos ir pupelių mišinio padarykite dar vieną duoną.
Patepti duonas kiaušinio tryniu. Kepti 40-45 min, kol gražiai apskrus.
Patiekti šiltą arba kambario temperatūros.
REKLAMA