• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas cukinijos (didelė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    4 stiklinės virtų ryžių
    2 smulkinti svogūnai
    2 tarkuotos morkos
    2 šaukštai smulkintų petražolių
    druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelis ciberžolės
    2 kiaušiniai

    Padažui:
    2 šaukštai sviesto
    2 nubraukti šaukštai miltų
    400 ml pieno (aš pyliau daugiau…kiek? negaliu pasakyt… pyliau tol kol man patiko padažo konsistencija)
    druskos, malto muškato riešuto
    2 saujos tarkuoto sūrio

    Užkaiskite didelį puoda su vandeniu, įberkite druskos. Cukiniją nulupkite, supjaustykite žiedais ir išgramdykite minkštimą su sėklomis. Kai vanduo užvirs, sudėkite cukinijų žiedus ir apvirkite (aš verdu kol šakutė įsismeigia į cukiniją, maždaug kokias 5-7 minutes. Tik nepervirkite, nes išėmus žiedai gali suplyšti). Apvirusias cukinijas išimkite ir sudėkite į aliejumi išteptą skarda.

    Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite kol suminkštės. Suberkite morkas ir kepkite dar apie 5 minutes. Į dubenį sudėkite ryžius, kepintas daržoves, įberkite druskos pipirų ir ciberžolės, sudėkite petražoles, supilkite du paplaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite (galima ir kitokių daržovių įdėt, skonio ir fantazijos reikalas).

    Sudėkite įdarą į cukinijų žiedus. Kepkite 180C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių. Baigiant kept, užpilkite cukinijas padažu ir palaikykite orkaitėje dar 5 minutes. Arba galima daryti kitaip, uždėkite ant kiekvienos cukinijos po šaukštą grietinės, pabarstykite sūriu ir palaikykite orkaitėje dar 5 minutes arba kol sūris išsilydys.

    Padažą galima pasidaryti kol cukinija kepa. Ištirpinkite keptuvėje sviesta, sudėkite miltus ir kelias minutes pakepinkite. Pamažu pilkite į keptuvę pašildytą pieną ir maišykite arba plakite šluotele. Turi gautis vientisa masė (jei susidarys piktieji, nesunaikinami gumuliukai, padažą pertrinkite per sietelį ir vėl užkaitinkite). Įberkite druskos, žiupsnelį muškato riešuto ir pavirkite 5 minutes. Sudėkite sūrį ir išmaišykite.

Autorius: Laura

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas cukinijos (didelė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    4 stiklinės virtų ryžių
    2 smulkinti svogūnai
    2 tarkuotos morkos
    2 šaukštai smulkintų petražolių
    druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelis ciberžolės
    2 kiaušiniai

    Padažui:
    2 šaukštai sviesto
    2 nubraukti šaukštai miltų
    400 ml pieno (aš pyliau daugiau…kiek? negaliu pasakyt… pyliau tol kol man patiko padažo konsistencija)
    druskos, malto muškato riešuto
    2 saujos tarkuoto sūrio

    Užkaiskite didelį puoda su vandeniu, įberkite druskos. Cukiniją nulupkite, supjaustykite žiedais ir išgramdykite minkštimą su sėklomis. Kai vanduo užvirs, sudėkite cukinijų žiedus ir apvirkite (aš verdu kol šakutė įsismeigia į cukiniją, maždaug kokias 5-7 minutes. Tik nepervirkite, nes išėmus žiedai gali suplyšti). Apvirusias cukinijas išimkite ir sudėkite į aliejumi išteptą skarda.

    Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite kol suminkštės. Suberkite morkas ir kepkite dar apie 5 minutes. Į dubenį sudėkite ryžius, kepintas daržoves, įberkite druskos pipirų ir ciberžolės, sudėkite petražoles, supilkite du paplaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite (galima ir kitokių daržovių įdėt, skonio ir fantazijos reikalas).

    Sudėkite įdarą į cukinijų žiedus. Kepkite 180C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių. Baigiant kept, užpilkite cukinijas padažu ir palaikykite orkaitėje dar 5 minutes. Arba galima daryti kitaip, uždėkite ant kiekvienos cukinijos po šaukštą grietinės, pabarstykite sūriu ir palaikykite orkaitėje dar 5 minutes arba kol sūris išsilydys.

    Padažą galima pasidaryti kol cukinija kepa. Ištirpinkite keptuvėje sviesta, sudėkite miltus ir kelias minutes pakepinkite. Pamažu pilkite į keptuvę pašildytą pieną ir maišykite arba plakite šluotele. Turi gautis vientisa masė (jei susidarys piktieji, nesunaikinami gumuliukai, padažą pertrinkite per sietelį ir vėl užkaitinkite). Įberkite druskos, žiupsnelį muškato riešuto ir pavirkite 5 minutes. Sudėkite sūrį ir išmaišykite.

Autorius: Laura

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų