• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 10 vienetų gvazdikėlių
  • 500 gramų medaus
  • 100 gramų juodos duonos (ruginė, naminė)
  • 10 litrų vandens (šaltinio)
  • 1 kilogramas burokėlių
  • 20 vienetų razinų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Burokėlius išvirti, nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Vandenį su gvazdikėliais užvirinti, į jį sudėti sutarkuotus burokėlius ir palaikyti 10-20 min. Skystį perkošti, ataušinti, įdėti raugą, įmaišyti medų ir pastatyti šiltoje vietoje, kad gira įrūgtų. Kai gira įrūgs, suberti razinas (į litrinį butelį 3 razinas). Po to ją supilstyti į butelius arba į statinaitę ir sandariai uždaryti. Girą galima gerti sekančią dieną. Ji yra saldžiarūgščio savito skonio.

Autorius: Vincentas Sakas

INGREDIENTAI:

  • 10 vienetų gvazdikėlių
  • 500 gramų medaus
  • 100 gramų juodos duonos (ruginė, naminė)
  • 10 litrų vandens (šaltinio)
  • 1 kilogramas burokėlių
  • 20 vienetų razinų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Burokėlius išvirti, nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Vandenį su gvazdikėliais užvirinti, į jį sudėti sutarkuotus burokėlius ir palaikyti 10-20 min. Skystį perkošti, ataušinti, įdėti raugą, įmaišyti medų ir pastatyti šiltoje vietoje, kad gira įrūgtų. Kai gira įrūgs, suberti razinas (į litrinį butelį 3 razinas). Po to ją supilstyti į butelius arba į statinaitę ir sandariai uždaryti. Girą galima gerti sekančią dieną. Ji yra saldžiarūgščio savito skonio.

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų