INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas bulvių
- 1 česnakų
- 200 gramų dilgėlių (smulkiai pjaustytos)
- 4 vienetai šalavijų (lapeliai)
- 1 vienetas kiaušinių
- 200 gramų kvietinių miltų
- 50 gramų parmezano sūrio (tarkuotas)
- 80 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulvės išvirti ir dar šiltas sugrūsti, įmaišyti dilgėles, miltus, į atvėsusią masę įmušti kaiušinį, įberti druskos ir išminkyti. Tešlą padalinti į keletą gabaliukų ir formuoti 1,5 cm skersmens volelius, supjaustyti 2 cm ilgio gabalėliais. Dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti kol iškils, tada išgriebti.
Sveistą ištrpinti, sudėti supjasutytą česnaką, šalavijo lapelius, pakepti kelias minutes, kol česnakas paruduos. Sviestą perkošti ir užpilti virtinukus. Pabarstyti tarkuotu sūriu.
Autorius: http://forelle.blogas.lt