• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 gūželė brokolių (vidutinio dydžio)
  • 4 lapai sluoksniuotos tešlos (mielinė )
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 70 gramų sūris ((paprastas, oalndiškas) )
  • 50 gramų feta sūrio
  • 1 saujelė krapų
  • 2 valgomieji šaukštai pieno ((galima ir greitinėlė))
  • 1 valgomasis šaukštas svogūnų laiškų
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1 gūželė brokolių (vidutinio dydžio)
  • 4 lapai sluoksniuotos tešlos (mielinė )
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 70 gramų sūris ((paprastas, oalndiškas) )
  • 50 gramų feta sūrio
  • 1 saujelė krapų
  • 2 valgomieji šaukštai pieno ((galima ir greitinėlė))
  • 1 valgomasis šaukštas svogūnų laiškų
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 5

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Atšildyti mielinės tešlos lapelius. Ją iškočioti iki tokio dydžio, kad ant jos būtų galima sudėti įdarą ir apdengti.
  2. Prie brokolio galvos prilipusias mažas galveles atskirti ir maždaug 5 min. apvirti. Leisti nuvarvėti vandeniui. Nupjauti kotelius (jeigu jie storesni, gali neiškepti), juos supjaustyti. Leisti atvėsti.
  3. Per tą laiką į indą įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų, krapų, svogūnų laiškų, viską gerai išmaišyti, o paskui įpilti pieną ir gerai išplakti.
  4. Tada sudėti sutrupintą fetą ir burokine tarka sutarkuotą arba paprasčiausiai mažais kubeliais supjaustytą sūrį. Išmaišyti. Ant šios masės suversti brokolius. Išmaišyti ir visą masę supilti į įkaitintą keptuvę. Pamaišant 2-3 min. apkelti- kad masė sustandėtų.
  5. Kepimo indą iškloti tešla, ant jos suversti apkeptą brokolių masę. Ją apdengti. Tešlos kraštelius užtvirtinti, kad neištekėtų įdaro sultys.
  6. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti 15 min. Paskui kaitrą sumažinti iki 100 laipsnių ir pakepti dar 5 min.
    Patiekiama karštas.

    Skanaus.

Autorius: Silvija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų