REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 5
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Atšildyti mielinės tešlos lapelius. Ją iškočioti iki tokio dydžio, kad ant jos būtų galima sudėti įdarą ir apdengti.
- Prie brokolio galvos prilipusias mažas galveles atskirti ir maždaug 5 min. apvirti. Leisti nuvarvėti vandeniui. Nupjauti kotelius (jeigu jie storesni, gali neiškepti), juos supjaustyti. Leisti atvėsti.
- Per tą laiką į indą įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų, krapų, svogūnų laiškų, viską gerai išmaišyti, o paskui įpilti pieną ir gerai išplakti.
- Tada sudėti sutrupintą fetą ir burokine tarka sutarkuotą arba paprasčiausiai mažais kubeliais supjaustytą sūrį. Išmaišyti. Ant šios masės suversti brokolius. Išmaišyti ir visą masę supilti į įkaitintą keptuvę. Pamaišant 2-3 min. apkelti- kad masė sustandėtų.
- Kepimo indą iškloti tešla, ant jos suversti apkeptą brokolių masę. Ją apdengti. Tešlos kraštelius užtvirtinti, kad neištekėtų įdaro sultys.
- Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti 15 min. Paskui kaitrą sumažinti iki 100 laipsnių ir pakepti dar 5 min.
Patiekiama karštas.
Skanaus.
REKLAMA