Suplakite kiaušinius su cukrumi iki baltos masės. Plakant suberkite vanilę bei druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais spanguolėmis ir pistacijomis. Supilkite kiaušinių plakinį į dubenį su sausų ingredientų mišiniu ir viską gerai išminkykite. Vandeniu sudrėkintomis rankomis suformuokite tris ilgus kepaliukus (apie 30 cm ilgio ir 5-7 cm pločio). Dėkite kepaliukus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 30 min. 175 laipsnių temperatūroje. Iškeptus kepaliukus perkelkite ant grotelių ir palikite 10-15 min, atvėsti. Pravėsusius kepaliukus supjaustykite maždaug 1,5-2 cm storio riekelėmis, sudėkite ant kepimo skardos ir pakepinkite apie 20 min. 150 laipsnių temperatūroje. Riekeles ataušinkite ir laikykite sandariame inde. Skanaus.
Autorius: Ilona
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
90 gramų pistacijų (be kevalų, nesūdytos)
100 gramų spanguolių (arba bruknės, džiovintos)
1 arbatinis šaukštelis vanilės
3 vienetai kiaušinių
380 gramų kvietinių miltų
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
1 vienetas kepimo miltelių (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Suplakite kiaušinius su cukrumi iki baltos masės. Plakant suberkite vanilę bei druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais spanguolėmis ir pistacijomis. Supilkite kiaušinių plakinį į dubenį su sausų ingredientų mišiniu ir viską gerai išminkykite. Vandeniu sudrėkintomis rankomis suformuokite tris ilgus kepaliukus (apie 30 cm ilgio ir 5-7 cm pločio). Dėkite kepaliukus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 30 min. 175 laipsnių temperatūroje. Iškeptus kepaliukus perkelkite ant grotelių ir palikite 10-15 min, atvėsti. Pravėsusius kepaliukus supjaustykite maždaug 1,5-2 cm storio riekelėmis, sudėkite ant kepimo skardos ir pakepinkite apie 20 min. 150 laipsnių temperatūroje. Riekeles ataušinkite ir laikykite sandariame inde. Skanaus.