REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai kiaušinių
  • 4 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 1/3 arbatinio šaukštelio sodos
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 20 gramų konjako (ar degtinė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sirupo:
    •250 g medaus
    •150g cukraus
    •šaukštelis malto imbiero

    Taukų 0,5 kg

    Tešla:
    Kiaušiniai ir tryniai su trupučiu druskos gerai išplakami. plakant supilamas alkoholis, grietinė, soda sumaišyta su miltais, dar apie 10 min intensyviai plakama. supilami likusieji miltai dalimis ir labai gerai išmaišoma jau mediniu šaukštu. minkyti tešlą kol nebelips prie rankų. Iš paruoštos tešlos padaryti kūčiukų dydžio gabalėlius, ir juos virti pamaišant taukuose, kol pasidarys aukso spalvos.

    Sirupas: sirupas verdama emaliuotam puode. pirmas sudedamas medus, kai jis ištirpsta dedame cukrų, ir verdame apie 7-8 minutes ant silpnos ugnies.

    Sirupą su gabalėliais maišyti reikia greitai, nes sirupas labai greitai stingsta. prislėgtą bičių korį laikyti apie 3-5 val

Autorius: Vitalija

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai kiaušinių
  • 4 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 1/3 arbatinio šaukštelio sodos
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 20 gramų konjako (ar degtinė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sirupo:
    •250 g medaus
    •150g cukraus
    •šaukštelis malto imbiero

    Taukų 0,5 kg

    Tešla:
    Kiaušiniai ir tryniai su trupučiu druskos gerai išplakami. plakant supilamas alkoholis, grietinė, soda sumaišyta su miltais, dar apie 10 min intensyviai plakama. supilami likusieji miltai dalimis ir labai gerai išmaišoma jau mediniu šaukštu. minkyti tešlą kol nebelips prie rankų. Iš paruoštos tešlos padaryti kūčiukų dydžio gabalėlius, ir juos virti pamaišant taukuose, kol pasidarys aukso spalvos.

    Sirupas: sirupas verdama emaliuotam puode. pirmas sudedamas medus, kai jis ištirpsta dedame cukrų, ir verdame apie 7-8 minutes ant silpnos ugnies.

    Sirupą su gabalėliais maišyti reikia greitai, nes sirupas labai greitai stingsta. prislėgtą bičių korį laikyti apie 3-5 val

Autorius: Vitalija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų