Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 740 gramų baravykų ( marinuoti )
  • 100 gramų svogūnų laiškų
  • 360 gramų morkų
  • 400 gramų bulvių
  • 500 gramų majonezo (VILNIAUS)
  • 1 vienetas agurkų (ilgi)
  • 1 pundelis petražolių
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 100 mililitrų aliejaus
  • 3 žiupsneliai pipirai (malti )
  • 3 žiupsneliai druskos

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

INGREDIENTAI:

  • 740 gramų baravykų ( marinuoti )
  • 100 gramų svogūnų laiškų
  • 360 gramų morkų
  • 400 gramų bulvių
  • 500 gramų majonezo (VILNIAUS)
  • 1 vienetas agurkų (ilgi)
  • 1 pundelis petražolių
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 100 mililitrų aliejaus
  • 3 žiupsneliai pipirai (malti )
  • 3 žiupsneliai druskos

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Bulves išverdame su lupenomis. Morkas išverdame. Kietai išverdame kiaušinius. Virtas bulves, morkas ir kiaušinius atvėsiname.
  2. Grybus nuplauname, supjaustome smulkiais kubeliais. Grybus truputį pasūdome ir kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu apkepiname aliejuje.
  3. Bulves nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
  4. Morkas nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
  5. Svogūnų laiškus nuplauname, nusausiname ir smulkiai supjaustome.
  6. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus smulkiai sukapojame peiliu. Trynius taip pat susmulkiname.
  7. Agurkus nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
  8. Ant padėklo arba plokščios lėkštės statome torto formą be dugno (norint mažesnių porcijų, reikia naudoti mažesnį formavimo žiedą). Dedame pirmą sluoksnį iš virtų bulvių, aptepame majonezu.
  9. Antras sluoksnis iš žalių svogūnų laiškų. Vėl aptepame majonezu.
  10. Trečias sluoksnis iš agurkų. Aptepame majonezu.
  11. Ketvirtas sluoksnis iš baravykų, apkeptų su svogūnais. Majonezu tepti šio sluoksnio nereikia.
  12. Ant grybų dedame penktą sluoksnį iš susmulkintų kiaušinių baltymų. Aptepame majonezu.
  13. Šeštas sluoksnis virtų morkų. Aptepame majonezu.
  14. Viršutinis sluoksnis iš smulkiai sutrintų kiaušinių trynių. Puošiame petražolėmis.
  15. 1 valandą palaikome šaldytuve, kad subręstų. Tada atsargiai nuimame formą ir patiekiame.

Autorius: Alma K.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų